Ladattavat kirjat

Tallenna kirjat tästä koneellesi napsauttamalla kirjan nimeä joko hiiren oikealla tai vasemalla näppäimellä, riippuen selaimestasi. Kaikki tiedostot ovat virustarkastettuja.

Kirjat eivät ole alkuperäispainosten muodossa, vaan pyrkimys on ollut saada ne mahdollisimman helppolukuisiksi näytöltä luettaessa jos ei halua niitä printata.

Kaikissa kirjoissa ei ole sivunumeroita, mutta ne joissa on, sivunumerot ovat vain viitteellisiä kirjan sisällöstä eivätkä pidä paikkaansa pdf muodossa olevan kirjan kanssa, vaan ovat alkuperäisen paperipainoksen mukaisia.

Pekka Ervastin alkuperäinen kieli oli ruotsi, joka joillain kohtaa saattaa joittenkin ilmaisuitten kohdalla olla hiukan poikkeavaa suomen kielestä ja kieliasu on muutenkin säilytetty juuri sellaisena jollaisena Ervast itse kieltä käytti.

Esimerkiksi erottelematta nykysuomen mukaisesti niinkuin tai muita vastaavia hiukan nykysuomen kielessä oudolta kuulostavia ilmaisuja. Niistä kuitenkin saa täysin selvää ja kun hetken on lukenut, ne eivät häiritse vaan asia, joka on se tärkein nousee päällimmäiseksi”

Pikavinkki: Voit ladata kaikki kirjat johonkin kiintolevyllä olevaan kansioon. Valitse Acrobatin Etsi-ikkunasta vaihtoehto ”Kaikista PDF-dokumenteista”. Tämän jälkeen määrittele hakukansio alasvetovalikosta ”Etsi paikka…”, määrittele kohteeksi kansio johon tallensit tiedostot. Lataa Adobe Reader tästä.


Kaikki kirjat Suuri tiedosto yli 55MB.
Ajatuksen ja käden parantava voima Alempi ja ylempi Jooga
Avioliitto ja lapsen kasvatus Christosophia
Christosophisia peruskysymyksiä Christosphisia peruskysymyksiä 2
Elamää kuoleman jälkeen Enkelein lankeemus
Eräs Kristuksen lauselma Esoteeriset koulut ja okkultinen maailma
Eurooppalaisia näköaloja Eversti Ansamaa
Gnostikot H.P.B Neljä kuvaelmaa
H.P.Blavatskysta sananen H.P Blavatsky ja hänen teosofiansa
Haaveilija Helsingin esitelmiä talvella 27-28
Henkimaailman salaisuudet ja kuoleman
jälkeinen elamä
Henkiseen tietoon
Henry Steel Olcottin elämäntyö Hiljaisuuden ääni
Ihminen miksikä sä itket Ihmisen synty
Ihmiskunnan alkuperäinen kieli ja kirjoitus Ihmiskunnan varhaisvaiheita
Ihmisyyden uskonto Jälleensyntymisen mysteereitä
Jeesuksen salakoulu Jumala ja onni
Jumalan valtakunnan salaisuudet Kadonnut sana vapaamuuarariudesta
Kalevalaa tutkimaan Kalevalan avain
Karma ja sairaudet Kirkko ekleesia
Kirkonopin teosofia Kiusausten koulussa
Kristuksen toinen tuleminen Kristuksen tulemisen salaisuus
Kristus meissä Kristuksen tutkimaton rikkaus
Kuinka soisin maatani hallittavan Kuka auttaa meitä kuolemassa
Kun usko petti Kuolema
Laki vaiko evankeliumi Mitä jokaisen tulee tietää teosofiasta
Mitä on Kristinusko Mitä on kuolema
Mitä on magia Mitä on Teosofia
Mitä opimme sodasta ja vallankumouksesta Muinaisen Egyptin salaisuuksia
Neljä kättä Nostradamus ja Gagliostro
Nuorten elämanihanteet Nykyinen asema
Nykyisen ajan ongelma ja sen ratkaisu Oletko Teosofi
Onko Kalevala pyhä kirja Onni ja vapaus
Paavali ja hänen Kristinuskonsa Pahan voittaminen
Palaammeko maan päälle Pekka Ervastin elämäkerta – Aimo Mela
Ruusu-Risti ja vapaamuurarius Ruusuristilänen elamänymmärrys
Salaperäinen ihminen Salaperäsiä ihmisiä ja hämmastyttäviä tapahtumia
Salatiedettä omin päin Sfinksin arvoitus
Suomen kansallishaltija Suuret uskonnot
Suuri seikkailu Sydänsuru
Temppeliherrain unelma Teosofia ja teosofinen seura
Teosofian sanoma nuorille Teosofian sanoma nykyajalle
Teosofisia muistelmia Toimittajalta 1
Toimittajalta 2 Toimittajalta 3
Tolstoi aikamme omatunto Tähtikoulut
Totuuden ruumis Uni ja kuolema
Uuden ajan aamunkoitteessa Uudesti syntyvä Suomi
Uusi Jumala Uusi uskonpuhdistus
Valoa kohti Valoa pohjolasta
Veljeys Veljeysaate ja pahantekijat
Vihkimyksen polku Viidennen kulttuurin tehtavä
Vuorisaarna


eesuksen salakoulu
Pekka Ervast käsittelee kristinuskoon sisältyvää henkisen kasvun tietä, johon ei yleensä juurikaan ole kiinnitetty huomiota. Jeesuksen antamat elämänohjeet kuvataan järjestelmällisenä menetelmänä, jota noudattamalla ihmisestä tulee itsetietoinen ”taivaan valtakunnan” jäsen. Tämä tarkoittaa, että ihminen löytää tavan ymmärtää ja kokea elämää, jossa kaikki hänen persoonalliset rajoituksensa ylittyvät ja hän voi elää kokonaan rakkauden täyttämänä.
Elämää kuoleman jälkeeen
Kirja käsittelee kuoleman jälkeisiä välitiloja, sekä ennen kaikkea omaa tehtäväämme ihmisinä. Teoksesta käy myös selvästi esille se uusi sanoma, minkä Jeesus Kristus toi tähän ihmiskuntaan.
Teillä ihmisillä on tehtävä juuri tämän maan päällä, te olette Jumalan poikia. Teidän pitää luoda onnea tähän maailmaan
ostradamus ja Cagliostro
Kirja esittelee kaksi menneinä vuosisatoina elänyttä eurooppalaista salatieteilijää. Se kuvailee tällaisten poikkeusyksilöiden elämäntapaa ja yrityksiä välittää omia oivalluksiaan ympäröivään yhteiskuntaan. Nostradamus oli ensisijaisesti etevä näkijä, joka kykeni tavoittamaan tulevaisuuden tapahtumia yli vuosisatojen. Cagliostro puolestaan muistutti aikalaisiaan siitä ikivanhasta viisaudesta, joka on löydettävissä arkiajattelun takaa.
Kalevalan avain
Yksi Ervastin keskeisimpiä teoksia, jossa hän tarkastelee kansalliseepostamme ainutlaatuisella tavalla ja auttaa lukijaa ymmärtämään Kalevalamme ”syviä vesiä” ja sen yhteyttä maailman muihin suuriin pyhiin kirjoihin
Vihkimyksen polku
Teos perustuu kirjailija Pekka Ervastin pitämiin esitelmiin, joissa hän okkultisen tiedon valossa kuvaa ihmisen historiaa ja kehitystä. Hän toteaa, ettei ihminen ole vain pystyyn noussut eläin, vaan sisäisesti jotain, joka on nostanut ihmisen pystyyn. Ihmisen on tutkittava itseään, tultava omien kokemustensa kautta itsetietoiseksi, sillä ihmisen sisäisen kehityksen edellytykset ovat hänessä itsessään. Hänen ensimmäinen velvollisuutensa ihmisenä on tulla totuudenetsijäksi. Ihmiskunnan piirissä on aina ollut auttajia, henkisiä opettajia, joiden puoleen ihminen on totuudenetsijänä voinut kääntyä. Ervast kuvaa vihkimyksiä eri aikakausina ihmisen eri kehitysasteilla ja kiinnittää huomiota niihin moninaisiin kokemuksiin, joita totuudenetsijä vihkimyksen polulla kohtaa.
Viidennen kulttuurin tehtävä
Teosofian henkinen sisältö on ilmentää sitä Kristuselämää, joka Jeesus Kristuksen saavutuksen kautta laskeutui ihmiskuntaan ja joka sisästä päin inspiroi uuteen henkiseen kulttuuriin. Sen perusohjeina ovat rauha ja rakkaus, kaikkien ihmisten keskinäinen veljeys. Vanha sotainen ja väkivaltainen elämänkäytäntö on poistuva vähitellen näyttämöltä. Teosofinen liike lähti korkealta hengen maailmasta ja se otti vastaan Kristuksen antaman kulttuurisysäyksen. Alusta lähtien sen ohjelmapykäliin on kuulunut veljeyden ytimen muodostaminen. Kirja on keskitetty kuvaus siitä, millä tavoin teosofiset opettajat H. P. Blavatskysta Rudolf Steineriin tulivat työssään ja opetuksessaan edustaneeksi eri kulttuureja niiden voitoissa ja saavutuksissa