Kysymykset

Kysy Ruusu-Rististä, sen aatteesta ja toiminnasta. Kysymyksiin vastaa Jarmo Anttila.

 1. 29.1.2016 10:19 Markku:

  Hei... ...Raamatussa on useita kertomuksia paastosta ja sen vaikutuksista asioidenja tapahtumien kehittymiseen. Esim. Niiniveen asukkaiden paastoaminen, yksi mainitakseni. Mikä on paastoamisen todellinen merkitys, miten se vaikuttaa ihmisen hengellisyyteen ja kuinka se oikein eletään?

  • 26.03.2016 20:59 Kauno Mannonen:

   Itselläni on kokemusta 50 vrk:n täysvesi paastosta joten on jonkinverran kokemusta. Tein sen oikeaoppisesti niin, että aloitin sen lukemalla pari kirjaa ihmisten omista paasto kokemuksistaan kertovaa kirjaa, joissa selvitetään paaston vaikeuksista ja hyvistä puolista. Itselläni ei ollut mitään vaikeuksia paaston aikana, sillä olin vuosien aikana pari kertaa vuodessa paastonnut kadsesta neljään viikkoa. Mutta nyt päätin ottaa pitkän paaston. Kävin joka päivä ainakin 5 km sauvakävelyllä ja elin normaalia elämää, mutta en syönyt mitään. Mutta mikä tärkeintä, meditoin ja vetosin korkeampiin voimiin, että ne tulisivat mukaan avustamaan. Huomasin kuten ennenkin että jo 5 vrk:n jälkeen tuli kokoajan pelpommaksi ja lopulta niin kevy olo, että juoksin taas 40 vuoden jälkeen , sillä olo oli ihmeen kevyttä. Toki 42 vrk:n jälkeen painokin oli pudonnut 16 kg mutta kun olin asettanut painorajaksi tuon 16 kg pudotuksen, niin se pysähtyi siihen eikä enepää pudonnut sillä oli ihannepainossa. Olisin jatkanut pitempäänkin mutta vaimo alkoi liikaa pelkäämään että menehtyisin, itselläni oli kyllä aivan toinen fiilis. Mutta en yllytä ketään kokeilemaan sillä siinä täytyy olla myös vahva henkinen pyrkimys ja lataus päällä.

 2. 2.1.2016 15:39 Niko Urria:

  Terve, olisin kiinnostunut toiminnastanne, miten olisi mahdollista päästä tutustumaan näin 2016 puolella, kun tapahtumia ei ole näkyvissä?

  • 02.01.2016 18:30 Kauno Mannonen:

   Homma jatkuu kyllä, mutta vielä ei ole ehditty tänne nettiin niitä pistää. Ne yleensä alkaa tuossa tammikuun 20 päivän tienoilla.

 3. 26.11.2015 21:44 Simo Heikkinen:

  kuinka skandinaavinen mytologia on muodostunut ? onko Ukko Ylijumala enemmän luonnonvoima kuin Jumala, ja kuinka nuo voisi edes erottaa toisistaan.

  • 29.11.2015 20:44 Kauno Mannonen:

   En tunne skandinaavien mytologien taustoja nii, että voisin siihen vastata, mutta Ukko Ylinen luoja, tahi Taatto taivahinen on tuttu. Vanhat kalevalalaiset ihmiset nimesivät luonnonvoimat Jumalaisina apuina joihin vedottiin apua pyydettäessä. Ne ovat vähän samoin kuin Buddhalaisuudessakin. Meidän on ehkä vaikea käsittää heidän laisesti jumaluuta, koska meihin on niin vahvasti luotu kristillinen Jumala käsite.

 4. 20.10.2015 2:39 Pekka Arola:

  Hei. Ervast puhuu Jeesuksen opetuslapseudesta. Onko siis RR:ssä niin, kuten kristinuskossakin eli valitaan Jeesus elämän opastajaksi ja johdattajaksi ( annetaan elämä Jeesukselle ) ? Entä kuinka korkeampi itse silloin tai yleensä toimii? Kysymykseni vastaus voi olla laaja, mutta jos sitä jotenkin lyhyesti voisi luonnehtia ?

  • 20.10.2015 14:20 Kauno Mannonen:

   Kyllä Jeesus on jokaisen ruusuristiläisen Mestari ja opettaja, jonka ohjeita elämässä tulee seurata kuten muidenkin ihmiskunnan suurten opettajien. Se on varmasti myös oman Minuutemme toive. Ei se ole uskovaisten tavoin elämäänsä Jeesukselle antamista, vaan kosmiselle tajunnalle eli Jumaluudelle.

 5. 30.8.2015 18:19 Arvostettua väkeä:

  Pihlajamäki, Lindberg, Eronen, Leiviskä, Virolainen ym. Onpa Ruusu-Ristin jäsenistöön osunut useita Pro Finlandia -mitaleita! Tässä eivät varmaankaan ole edes kaikki, joten kiinnostaisi tietää, ketkä tuon palkinnon saajista ovat oikeastaan olleet jäseniänne, tai ainakin kuinka moni, jos nimiä ei voi mainita. Ei taida muissa järjestöissä kuitenkaan olla noin runsaasti näin arvostettua väkeä!

  • 31.08.2015 18:57 Kauno Mannonen:

   Kyllä järjestössämme on pitkän historian aikana ollut paljon kuuluisia taiteilijoita ja muitakin julkisuudessa ansioituneita kuten mainitutkin ovat olleet.

 6. 30.8.2015 7:30 AastaAahan:

  Moi. Mikähän mahtaa olla äärettömän maailmankaikkeuden määritelmä? Ja lisäksi jäin pohtimaan ajatuksianne siitä, että osa ihmisistä on inkartoitunut uudelleen. Millaisessa muodossa? Valon, pimeyden vai jonkin muun lapsina?

  • 31.08.2015 19:25 Kauno Mannonen:

   Äärettömyttä ei tieteellisin eikä matemaattisin konstein ole pystytty määrittämään, sillä ympyrän pituutta ei ole pystytty laskemaan eli piin arvo on ääretön..... Kaikki ihmiset ovat inkarnoituneet jo tuhansia kertoja ihmisen muotoon. Kaikki ihmiset syntyvät valosta. On sitten eri asia minkälaista tietä ihminen elämässään seuraa. Jokainen luo ajatuksillaan tunteillaan ja teoillaan oman maailmansa. Jokainen on oman onnensa seppä.

 7. 27.6.2015 16:27 Hart:

  Tekisi mieleni selvittaa ihmisen kasvuun liittyvia asioita ruusuristiraiselta pohjalta. Esimerkkina voisin kysya jeesuksen ja saatanan valista keskustelua eramaassa seka ervastin kirjoitusta etta ihminen suorittaa tehtavansa kuin kone. En taida varsinaisesti ymmartaa kumpaakaan, koska eiko henkiseen kasvuun kuulu kaikkien esteiden/karman voittaminen ja oman "todellisen" tahdon toteuttaminen elaman osa alueilla? kun kaikista ihmisista ei voi tulla munkkeja tai pappeja niin mitenka esimerkiksi yrityksen johdossa voi toteuttaa ruusuristilaisia periaatteita kun kilpailevat yritykset samoilla markkinoilla eivat niita toteuta? vai onko tassa jo kysymys sitten muiden ihmisten omasta karmasta?

 8. 6.5.2015 16:05 Tapio Mansikka:

  Minä koetan löytää selkeää kirjaluetteloa: "tilaa meidän kirjojamme tästä tai tästä osoitteesta..." - mutta täl- laista mitä yksinkertaisinta luetteloa tilattavista kir- joista ei näytä löytyvän... on vain jotain ihmeen "ääni- kirjoja" muttei missään näy että tavallisia kirjapaketteja voisi jostain saada? Olisin aikeissa mielelläni tilata kirjoja, jos se vain on mahdollista?

  • 06.05.2015 16:33 Kauno Mannonen:

   Ainakin lähes kaikkia Pekka Ervastin kirjoja löytyy ja joita voit katsella netistä: menen googlella: Pekka Ervast elämä ja teot, niin sieltä löydät kaikki Ervastin kirjat: Valitse sieltä kirjat ja laita mulle viesti sähköpostiini: kauo.mannonen@kolumbus.fi, niin katsotaan löytyykö käytettynä ilmaiseksi tai uusina pikkuisen maksavina.

 9. 2.5.2015 20:51 Pekka Arola:

  Hei Kauno ! Selittäisitkö käsitteet: Kristusprinsiippi, kristustietoisuus, Kristus ( onko se Jeesus ) Ja sitten kysymys, että onko Ruusu-Ristillä poikkeava näkemys Teosofiseen Seuraan nähden Jeesuksesta ? Ja sitten kysyisin, että onko Alice A Bailey teosofi ? Olisi nimittäin tarkoitus lukea Baileyn teos Esoteerinen Psykologia. Siinä puhutaan mm. 7 säteestä ym.

 10. 26.4.2015 8:31 Markku:

  Hei taas Tätä on saatettu kysyä ennenkin mutta minuakin on seuraava kysymys askaruttanut. Eli jälleensyntyminen. Se selittäisi monta asiaa ja ilmiötä, joihin itsekin olen törmännyt. Kun ajattelen ihmisten kasvavaa määrä maapallollamme, niin kehittyykö koko ajan uusia ihmissieluja, vai onko ihmissielujen määrä muuttumaton? Tuleeko jossakin vaiheessa jonkinlainen kyllästyspiste jolloin uusien ihmisyksilöiden lisääntyminen tyrehtyy? Luojan kokemus aineellistumisesta tulee täytetyksi?

  • 28.04.2015 12:31 Kauno Mannonen:

   Kyllä ihmismonadien eli yksilöiden määrä on vakio eli n. 60 miljardia ihmisyksilöä kuten punaisia verisolujammekin. Tällä hetkellä on inkarnoituneina 7 miljardia ihmisyksilöä eli 8,6 %. Elämä ja kehitys ihmisillä kuin muillakin luoduilla jatkuu tällä Telluksellamme vielä miljardeja vuosia.

 11. 30.3.2015 17:43 Markku:

  Niinpä niin usein on astianmakua mukana, jos astia ei le täysin puhdistettu. Positiivistä kuitenkin että em. kaltainen ohjelma pääsi lähetykseen. Onko RuusuRistiläisllä suunnitelmissa lisätä näkyvyyttään suomalaisessa arvokeskustelussa tulevaisuudessa? Kun katsoo tämän kansan nykyistä suuntautumista, voisi olla hyväksi nosta esiin erilaisia vaihtoehtoja. Vallankin jos tämä on Kalevalalainen kansa.

  • 31.03.2015 09:24 Kauno Mannonen:

   Ruusu-Ristin tehtävä ei ole sotkeutuaa yhteiskunnalliseen politiikkaa millään tavoin. Tehtävämme on muilla tavoin saada ihmisten tajunta ymmärtämään syntyjä syviä. Sen kautta vain maailmammekin muuttuu että ihminen saadaan muuttunaan. Yksittäiset ruusuristiläiset tekevät kyllä työtään ulkoisenkin maailman parantamisessa syvemmän ymmärryksensä mukaan.

 12. 18.3.2015 18:22 Markku:

  Tv:stä tuli kolmiosainen Kalevalan Uusiaika minisarja. Jari Halosen ohjaama ja ideoima. Kiinostaisi kuulla teidän ajatuksia siitä. Minusta se oli yllättävänkin hyvä ja ajatuksia synnyttävä.

  • 25.03.2015 20:45 Kauno Mannonen:

   Kyllähän siinä on monia hyviäkin puolia, mutta en tykännyt Halosen toteutuksesta ja tulkinnasta. Hänellä olisi ollut hyvät mahdollisuudet parempaan sillä meitä neuvojia hän ei kuunnellut vaan halusi tehdä omannäköisensä ja oman tulkintansa Kalevalasta.

 13. 9.3.2015 7:56 Kauno Mannonen:

  Kuka minä olen

 14. 17.8.2013 11:09 Antti:

  Jos ihminen käyttää henkiseen tietoon perustuvaa manipulointia omien itsekeskeisten päämäärien ajamiseen esim. saadekseen seksiä niin eikö tämä ole ns. mustaa magiaa. Voiko tällainen ihminen toimia esimerkiksi teosofisen seuran johdossa?

  • 17.08.2013 16:04 Kauno Mannonen:

   On helppo sanoa, että se on mustaa magiaa ja ei voisi toimia seuran johdossa. Onhan se elämän lakien vastaista. Mutta jos on kyse yksityisestä ihmisestä, niin mikä minä olisin häntä tuomitsemaan. Jos minulle sellaista näytettäisiin, niin se olisi vain minun oma peilikuvani ja minun tulisi katsoa, onko minussa tuollainen ominaisuus vielä jossain muodossa piilevänä ja pyrkiä vapautumaan siitä. Hyvän ja pahan ymmärtäminen vapauttaa meidät pahasta kuin myös hyvästä.

 15. 25.6.2013 14:18 Antti:

  Missä antiikin jumalat ovat?

  • 25.06.2013 16:54 Kauno Mannonen:

   En ole tavannut. Ehkä ne olivat vain ihmisten mielikuvituksissa ja symbolisoivat tiettyjä jumalaisia voimia. Taikka sitten viimeistään taivaassa.

 16. 21.5.2013 7:22 j:

  Helluntaina tapahtui Jeesuksen opetuslapsille Pyhän Hengen vuodattaminen. Oliko tämä mahdollisesti jokin vanhan liiton kolmestä ensimmäisestä vihkimyksestä ja jos niin mikä? Vai saavuttivatko apostolit jossain vaiheessa myös arhatin vihkimyksen, kuten Jeesus ristillä?

  • 22.05.2013 20:06 Kauno Mannonen:

   Kyllä neljäs arhat vihkimys on vasta kuoleman voittaminen jota opetuslapset eivät olleet läpikäyneet. Pyhän-hengen vuodatus on tietynasteinen valaistuminen, mutta vaikea sano minkä asteinen, sillä riippu siitäkin kuinka sen on aikaisemmissa elämissään kokenut.

 17. 16.4.2013 8:49 Antti:

  Osaatko kertoa jotain kanteleesta ja varsinkin sen salatieteellisestä puolesta? Tutkitaanko ja soitetaanko kanteletta Ruusu-Ristin piirissä?

  • 22.04.2013 05:33 Kauno Mannonen:

   En Tunne Kanteleesta muuta kuin arvoituksen mikä se on: Katajainen katti naukui, vinkui vaskinen orava?

 18. 3.4.2013 14:03 Ohikulkija vainen:

  Ketä mielestäsi olivat ne jättiläiset, metelit, jotunit, joista vanha kansa tiesi puhua? Olivatko he esimerkiksi joltakin toiselta planeetalta ja minne he katosivat? Tuskin niistä jälkipolville ihan vain viihteen vuoksi kerrottiin. Ja osaatko sanoa onko maapallolla ollut ihmiselämää ennen Atlantista tai Lemuriaa? Oliko esimerkiksi ennen jääkautta? Joillekuille nämä saattavat olla jo ihan päivänselviä asioita, mutta kysyn silti.

  • 03.04.2013 17:05 Kauno Mannonen:

   Jotunit käsittääkseni olivat kantasuomalaisia joita pienempikasvuiset lappalaiset nimittivät jättiläisiksi eli jotuneiksi. Okkultti historia tuntee Jotuni kuninkaitakin olleen täällä Suomessa. Me elämme tällä hetkellä viidennen juurirodun viidettä alarotua. Nämä juurirodut olivat ja ovat: Hyperborealainen, Borealainen, Lemurialainen, Atlantilainen ja nykyinen ihmiskunta. Tämän jälkeen tulee vielä kuudes ja seitsemäs juurirotu. Me saimme vasta Lemurialla kuupitreiltä nämä "nahkavaatteet" ja meillä aukesi silmät myös tähän dualistiseen näkyvään maailmaan. Sitä ennen me elimme vielä näkymättömissä maailmoissa. Molemmat Lemuria ja Atlantis ovat jo aikoja vajonneet meriin, Atlantiksen vajoaminen alkoi jo ainakin satatuhatta vuotta sitten, Lemuria miljoonia vuosia sitten. Viimeinen paikallinen jääkausi loppui vasta 12.000 vuotta sitten.

 19. 18.3.2013 11:27 Jarkko:

  Miten suhtaudutte Blavatskyn rotuoppeihin, ns. juuriroduista? Tämähän on täysin epätieteellinen näkemys, josta ei ole mitään todisteita. Miten ylipäätään suhtaudutte tieteisiin? Osaako järjestönne uusiutua ja tarkentaa oppejansa, kuten esim. Buddhalaisuus?

  • 18.03.2013 20:24 Kauno Mannonen:

   Länsimaisella tieteellä ja salatieteellä on aivan eri lähtökohdat ja tutkimuksensa ja maailman ja elämän selityksensä. Tietäjät saavat tietonsa luonnonmuistista eli akhasasta mistä Kalevalan Väinämöinenkin sai puuttuvat tietonsa. Sanat ovat vain sanoja, eikä niillä voida kuin viittauksen omaisesti kertoa tosiasioista. Täytyy itse olla mestareiden yläpuolella kyetäkseen arvioimaan ihmiskunnan suurten mestareiden opetuksia. Tiede kulkee vielä lastenkengissä henkiseen salatieteeseen verrattuna. Salatiede tarkoittaa, että ihmisen tulee kulkea tietty puhdistuksen tie, ennen kuin hänelle voidaan uskoa ja päästää näkymättömän maailman salaisuuksiin.

 20. 2.3.2013 5:48 Pekka Arola:

  Hei Kauno ! Jos on tarkoitus saavuttaa kristus-tietoisuus, joka on kai kutakuinkin pyyteetön rakkaus, niin eikö voisi ajatella, että perimmäinen todellisuus on sitten samaa kutakuinkin kuin pyyteetön rakkaus ( jos nyt Absoluuttia voi luonnehtia jotenkin ). Jos muuta tarvitaan lisäksi, niin mitä se on ?

  • 02.03.2013 09:09 Kauno Mannonen:

   Pyyteetön rakkaus on vielä ilmennyt rakkaus eli pyyteellisen vastakohta, jota voidaan vielä määritellä. Rakkaus vain on, sitä ei voida määritellä sanoilla sillä se on ykseydessä olevainen.

  • 02.03.2013 09:09 Kauno Mannonen:

   Pyyteetön rakkaus on vielä ilmennyt rakkaus eli pyyteellisen vastakohta, jota voidaan vielä määritellä. Rakkaus vain on, sitä ei voida määritellä sanoilla sillä se on ykseydessä olevainen.

 21. 5.2.2013 18:18 Helena:

  Tiedustelisin onko Oulussa Ruusu-Ristin toimintaa, luentoja ym ?

  • 05.02.2013 18:46 Kauno Mannonen:

   Ei ole Oulussa ainakaan meidän RR:n esitelmiä, mutta voit katsella niitä videoituna sivuiltani: www.kauno-mannonen.fi

 22. 29.1.2013 21:50 Antti:

  Tätä ei tarvitse julkaista. Kiitos Kauno jälleen viimeaikaisista rohkaisevista ja lohduttavista sanoistasi! Olet monesti ollut valona pimeässä.

  • 05.02.2013 18:48 Kauno Mannonen:

   Kyllä tällainen harvinaisuus täytyy julkaista.

 23. 28.1.2013 22:45 Antti:

  Abrahamilaisiin uskontoihinhan kuuluvat myös kristinusko ja islam, joissa molemmissa on reilu osuus mainitsemiani eksklusivismia, ahdasmielisyyttä ja vihamielisyyttä. Ja vaikka kristinusko olisikin uusitestamentillinen, kirkollisessa versiossa on mukana aimo annos myös Vanhaa testamenttia. Toistan siis aiemman kysymykseni.

  • 29.01.2013 13:32 Kauno Mannonen:

   Minulle Jeesuksen opetukset syvällisesti ymmärrettynä ovat todellista kristinuskoa. Kaikki kirkkokunnat kulkevat vielä vanhan ajan systeemeissä.

 24. 17.1.2013 19:48 Antti:

  Miten erottaa oma tahto ja Isän tahto?

  • 18.01.2013 12:09 Kauno Mannonen:

   Meillä on kaksi omaatuntoa, on sielullinen ja henkinen. Kumpaa kuuntelet. Opettelemalla ja pääsemällä tietoon ja sen jälkeen toimimalla elämän eettisten lakien mukaan toimimme Isän tahdon mukaan.

 25. 27.12.2012 21:51 Antti:

  Miksi juuri abrahamilaiset uskonnot ovat luonteeltaan niin eksklusiivisia, ahdasmielisiä ja jopa vihamielisiä muita uskontoja kohtaan?

  • 18.01.2013 12:03 Kauno Mannonen:

   Abrahamilaiset uskonnot ovat vanhatestamentillisia ja siitä aiheutuu toisenlaisia vaikutteita kuin Uudentestamentin kristinuskosta.

 26. 2.12.2012 0:50 sami:

  Tuota lainailet raamatusta (ja muistakin kirjoituksista), mutta niin, mitäs mieltä oot siitä kun Jeesus sanoi että, "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muutoin kuin minun kauttani." (Joh. 14:6) Vastaavia kysymyksiä voisin esittää lisää, noiden vastauksiesi perusteella, mutta en sitä nyt tee, toivottavasti kuitenkin kysyisit itse Jeesukselta Kristukselta, että onko hän se joka hän sanoo olevansa? Vilpitön sydän saa vastauksen ja Jumala on ylpeitä vastaan mutta nöyrät saavat armon. Siunausta sinulle.

  • 07.12.2012 20:16 Kauno Mannonen:

   Kyllä hän luonnollisesti tarkoitti, että meidän korkeampi Minä on se tie, jonka kautta löydämme elämän totuuden. Hän sanoi myös että joka näkee Minut näkee Isän, Isä ja Minä olemme yhtä. Eli Hänessä Isä-Jumalassamme me elämme, liikumme ja olemme. Suomen kielikin tämän tuntee, eli saavuttaaksemme todellisen itsenäisyyden pitää itsenä'isyys meissä herätä. Kukaan muu ei minusta voi sanoa Minä kuin Minä Itse.

 27. 14.11.2012 8:17 Antti:

  Kuka tai mikä on sodanjumala, ja mikä on hänen roolinsa ihmisen henkisessä kehityksessä?

  • 07.12.2012 20:37 Kauno Mannonen:

   Kaitpa se Mars-planeetan inspiratiota viha meissä edustaa. Ihminen on vain nimennyt eri kosmiset voimat jumala-nimillä. Kaikki ne kuitenkin ovat lähtöisin ykseydestä, Kalevalan nimeämästä Ukko-Ylijumalasta, ja mehän olemme tämän Jumalamme kuvia, joten ne kaikki voimat ovat myös meistä löydettävissä. Paha on meidän hyvä opettajamme.

 28. 13.9.2012 12:50 Matkustaja:

  Hei! Haluaisin tietää näkemyksenne muutamaan kysymykseen. Olen aina ollut kiinnostunut hengellisistä asioista ja totuuden etsimisestä, ja jonkin verran olen asioita ja kirjallisuutta itsenäisesti tutkinutkin. Omat tämän hetkiset näkemykseni vaikuttavat olevan melko lähellä teidän oppejanne. Mutta niihin kysymyksiin: Minulla ei ole vielä suurta kokemusta meditaatiosta, mutta siinähän korostetaan mielen ja ajattelun hiljentämistä. Mutta mihin ajattelua sitten tarvitaan? kai itsenäisellä ajattelulla ja pohdinnalla kuitenkin joku rooli yksilön henkisen kasvun kannalta on? Onko meditaatio tiedon vastaan ottamista ja ajattelu tiedon jäsentelyä? Vastaus: Meditaation voisi sanoa olevan: Puhu Herra, palvelijasi kuuntelee, kun taas rukous: Kuule Herra palvelijasi puhuu. Meditaatiossa pyritään ajatusten hallintaan, jotta voimme "kuulla" Omantuntomme eli Minuutemme ohjaukset. Se luo myös pohjan oikeamieliselle ajattelulle. Toinen kysymys: Voiko meditaatio olla vahingollista ihmiselle, jonka ei vielä kuuluisi sen paljastamia asioita tietää? Voiko esim. yritys saada yhteys henkioppaisiinsa tai kokea ruumista irtautuminen meditaation kautta olla vaarallinen?

  • 13.09.2012 13:00 Kauno Mannonen:

   Vastaus 1: Meditaation voisi sanoa olevan: Puhu Herra, palvelijasi kuuntelee, kun taas rukous: Kuule Herra palvelijasi puhuu. Meditaatiossa pyritään ajatusten hallintaan, jotta voimme "kuulla" Omantuntomme eli Minuutemme ohjaukset. Se luo myös pohjan oikeamieliselle ajattelulle. Vastaus 2: Epäitsekäs meditaatio ei koskaan voi olla vahingollista. Mutta saamme mitä anomme. Siksi oikeamielinen ajattelu on tärkeää, jos meditaatioomme sisältyy rukousta. Ruumiista irtautumiseen ei pidä pyrkiä eikä yhteyteen henkioppaiden kanssa. Ne tulevat sponttaanisesti ajallaan, jos ovat meille tarpeelliset. Vastaus 3: Elämä on niin suopea, ettei se tyrkytä tietoa meille. Meidän pitää itse sitä haluta. "Älkää murehtiko, mitä söisitte tai millä itsenne vaatetatte, sillä tätä kaikkea pakanat tavoittelevat, vaan etsikää te ensin Taivasten Valtakuntaa ja sen oikeamielisyyttä, niin kaikki tämä muukin teille annetaan", sanoi Jeesus. Tämän olen todennut ja nähnyt elämässä paikkansa pitäväksi.

 29. 10.8.2012 21:14 Anja Piehl:

  Onko foorumi Aikain Viisaus vielä olemassa? En ole löytänyt sitä enää netistä. Kiitos vastauksesta etukäteen.

  • 13.09.2012 13:10 Kauno Mannonen:

   Kyllä Aikain Viisaus foorumi on jo lopetettu

 30. 29.7.2012 10:03 A.A:

  Hei, kysyisin koska jyväskylässä taas on yleisötilaisuuksia? vai onko toiminta jo tyystin loppunut?

  • 13.09.2012 13:11 Kauno Mannonen:

   Jyväskylä toimii taas kesän jälkeen, niin kuin ennenkin

 31. 15.7.2012 2:37 Pekka Arola:

  Hei Kauno. Miten teosofia suhtautuu seksuaalisuuteen ? Kristillinen kirkkohan yleensä latistaa seksuaalisuuden synniksi. Rakkauteenhan tietysti pyritään, mutta millaiset rajat ovat aviopuolison ja rakkauden muihin avioliiton ulkopuolisiin henkilöihin nähden välillä ? Jos on siis suhde, jossa on osallisena useita muitakin ( puolisoiden luvalla ) ? Jotkut hipit soveltavat avointa rakkautta. Eikö deevakhanissa kaikki rakasta kaikkia ? Siis sitä varten voisi harjoitella ;)

  • 15.07.2012 05:56 Kauno Mannonen:

   Rakkaushan ei tunne rajoja. Ongelmahan on vain siinä, ettemme osaa vielä rakastaa. Me olemme vielä lemmen pauloissa kiinni. Avioliitto ja sen tuomat lapset ovat rakkauden korkeakoulua, jossa etenkin lapset opettavat meitä epäitsekkäästi rakastamaan. Itsekkyyshän se saa avioliitossakin vielä aidan yli hyppimään. Tämä ruumiimmehan on Puhän Hengen temppeli, joka meidän tulee vapauttaa itsekkyytemme tuomista himoista ja haluista, jotka pitävät meidät kiinni tässä kärsimysten koulussa. Olen kuitenkin aina sanonut, että sanokaa kyllä'seksi kunnes tulette siitä kylläseksi. Ei pakottamalla vaan voittamalla se ymmärryksellä.

 32. 30.4.2012 11:29 Antti:

  Osaatko Kauno sanoa mikä voisi olla ns. salatieteellinen selitys psykoosille ja skitsofrenialle?

  • 10.05.2012 08:36 Kauno Mannonen:

   Tässä Jarmo Anttilan vastaus kysymykseesi: P.E selittää Ihmisen Synnyssä asiaa hieman. Skitsofrenia ja äänien kuuleminen littyy siihen , että ihminen on yrittänyt tukahduttaa tunteensa. Astraaliruumis ei kuitenkaa suostu kuolemaan vaan alkaa tuottaa vainoharhaisia äääniä. Psykoosi taas voisi liittyä päinvastaiseen syyhyn eli ihminen on sulkenut järjen äänen ja elää liiaksi tunteissaan. Tämä nyt on ihan omaa keksintöä. Joka tapauksessa kysymyksessä on siis pääsääntöisesti epätasapaino järjen ja tunteen alueella. Mielisairautta voi syntyä myös huumeiden ja mahdollisten aivovammojen myötä. Mikä sitten lienee karmallinen syy. Skitsofrenia on aika vahvasti periytyvää joten karma on siinäkin mukana. Tässä lyhyesti aiheesta.

 33. 8.4.2012 22:27 Nimetön:

  • 09.04.2012 11:11 Kauno Mannonen:

   Anteeksi, että vahingossa poistin kysymyksen, kun olin siihen vastaamassa. Kysymys oli kahdesta luomiskertomuksesta, voitko taittaa sen uudestaan. Pekka Ervast on tähän kysymykseen kyllä vastannut hyvin perusteellisesti kirjassaan Christosophisia Peruskysymyksiä 2, joten voit lukea sen sieltäkin. Kirja löytyy Ruusu-Ristin sivuilta.

 34. 28.2.2012 3:27 Pekka:

  Voivatko buddhalaisuus ja teosofia olla yhtäaikaa todellisuuden mukaisia ?

  • 28.02.2012 05:50 Kauno Mannonen:

   Jumalainen viisaus niissä on yhdenmukaista eli totuuksia. Kun se totuus puetaan sanoiksi muuttuu se vajavaisten ihmisten tajunnassa moninaiseksi.

 35. 28.2.2012 3:21 Pekka:

  Hei ! Voisitko Kauno kertoa mitä kaikkea kuuluu persoonallisuuteen eli sieluun ? Ja sitten: Persoonallisuus kai luodaan uudelleen, mutta kuuluuko ylempi manas persoonallisuuteen ? Kirjoista sain sen kuvan ettei kuulu, vaikka se kehittyykin elämien myötä.

  • 28.02.2012 10:08 Kauno Mannonen:

   Sielun sisältöä ovat ajatukset, tunne, himot ja halut, jotka ovat se papukaija eli ego meissä, joka meidän tulee puhdistaa kaikesta kuoleman alaisesta. Ylempi manas ei varsinaisesti kuulu persoonallisuuteen, mutta mitä kehittyneempi ihminen on niin sitä enemmän ylempi manas jo hänen intuiotionsa kautta vaikuttaa hänen alempaan manakseensa. Persoonallisuuden huomattavat ominaisuudet säilyvät kuoleman jälkeen kyllä pergamenttisessa atomissa eli leivisköissä, mutta Minuutemme ottaa taivasmaailmaansa mukaan vain kaiken sen mikä on ollut tosihyvää eli totuuden kanssa yhtä, ja sen verran parempana uusi inkarnaatio syntyy. Eli kuten Kalevala sen sanoo pikkaisen parempana. Käyppä kurkkaamassa nimelläni kotisivujani.

 36. 12.2.2012 11:49 Jani:

  ''On sellaisia, jotka äitinsä kohdusta saakka ovat avioliittoon kelpaamattomia, on toisia, joista ihmiset ovat tehneet sellaisia, ja on niitä, jotka itse, taivasten valtakunnan tähden, ovat ottaneet osakseen naimattomuuden. Joka voi valita tämän ratkaisun, valitkoon." (Matt. 19:12) Tämän jakeen alku jäi vaivaamaan itseäni. Osaatko antaa jotain selitystä miksi joku olisi kohdusta saakka avioliittoon kelpaamaton? Muuten tuo jae on selkeä ainakin eksoteerisesti. En tiedä sitten onko tuossa jokin esoteerisempi selitys tai opetus.

  • 17.02.2012 09:15 Kauno Mannonen:

   Anteeksi että vastaus viivästyi, olin matkoilla. Eiköhän tuo liene aika selvä, että siihen aikaan ja vielä nykyäänkin suurimmassa osassa ihmiskuntaa homot ja lesbot olivat avioliittoon kelpaamattomia.

 37. 26.1.2012 20:52 Antti:

  Kiitos Kauno vastauksista. Minun on kuitenkin edelleen hyvin vaikea suhtautua luomakuntaan minään muuna, kuin asiana jota ei ikinä olisi pitänyt syntyä. Olen huomannut, että kun myötätuntoni ihmis- ja eläinkuntaa kohtaan kasvaa, kasvaa vihani jumalaa kohtaan samassa mittakaavassa. Ruusu Risti tuskin hyväksyy ajatusta epätäydellisestä demiurgista, mutta itse en oikein osaa olla muuta mieltä.

  • 26.01.2012 21:45 Kauno Mannonen:

   Niin, me lapset emme aina ymmärrä Isämme tarkioitusperiä. Kunhan ensin kasvamme Isämme mittaan, niin olkaamme sitten viisaampia

 38. 26.1.2012 13:55 Nadja:

  Tervehdys Maunonen. Liittyminen Ruusuristi Ry seuraan on ollut pitkään hartain toiveeni. Mutta mieltäni vaivaa se, että tunnen vain yhden jäsenen. Jäseneksi hakemiseenhan vaadittiin kaksi tuntemaansa jäsentä. Voisitko ystävällisesti neuvoa, mitä minun tulisi tehdä tässä tilanteessa. Kiitos.

  • 26.01.2012 14:53 Kauno Mannonen:

   Kyllä sinä toisenkin jäsenen löydät, kun tulet tilaisuuksiimme ja teet tuttavuutta kanssamme.

 39. 24.1.2012 23:26 Antti:

  Mutta mistä ja miksi elämä meidät pisti tänne oppimaan? Mikä on se "alkusyy" miksi ihmiset ovat tänne Pleromasta langenneet? Velkaa on ilmeisesti kertynyt, mutta ihmettelen että mikä velkoja se sellainen on joka altistaa velallisen niin uskomattomille tuskille, jota maanpäällinen elämä pahimmillaan on. Onhan raippaaminenkin vanhanaikainen lastenkasvatusmuoto.

  • 25.01.2012 09:40 Kauno Mannonen:

   Kiitos hyvistä kysymyksistäsi. Tällä Telluksellamme on neljä näkyvää luomakuntaa näkymättömien enkelikuntien lisäksi kehittämässä tajuntaansa: kivi, kasvi eläin ja ihmiskunta. Henkinen kasvu on tajunnan kasvua kohti jumalaista tajuntaa. Olisihan Jumala tietysti voinut meistä luoda itselleen täydellisiä robotteja, mutta miksi hän ei sitä hallunnut tehdä. Emmehän mekään halua lapsistamme robotteja vaan itsenäisesti ajattelevia vapaita ihmisiä, niin että heistäkin aikanaa voi kasvaa elämän koulun kautta tulevia uuttaluovia Jumalia. Niin alhaalla kuin ylhäälläkin. Elämän ilmennys toteutuu niin harvojen kaavojen mukaan, muodot ja tasot vain eroavat toisistaan. Emme voi Jumalaa omista kärsimyksistämmekään syyttää, sillä kaiken jonka teemme toisille, teemme todellisuudessa myös itsellemme. Kärsimykset ovat kuten sanoit velan maksua. Todellisen hyvän tekeminenkin on kuin rahaa pankkiin pistäisi pahojen päivien kärsimysten varalle.

 40. 23.1.2012 19:11 Antti:

  Kiitoksia hyvästä vastauksesta. Herää kysymys, miksi olemme täällä kärsimysten koulussa? Jos kerran hengen maailma on todellinen maailma, mitä me täällä maapallolla teemme?

  • 23.01.2012 19:33 Kauno Mannonen:

   Niin kuin me pistämme lapsemme oppimaan kouluun, niin elämäkin on pistänyt meidät tänne kasvamaan ja oppimaan olemaan ihmisiksi. Äitikin komensi aina meitä pojankoltiaisia että koittakaa jo olla ihmisiksi. Vaikeaa se kyllä oli, kun oli niin paljon kokeiltavaa luvattomassakin. Meidän tehtävä ihmiskuntana on tuoda Taivasten Valtakunta tänne maanpäällekin tajunnassamme. Meidän kauttamme Jumalamme astuu maan päälle, kuten Jeesuksessakin ja niin kuin monissa hänen jälkeensä on tapahtunut.

 41. 23.1.2012 11:48 Antti:

  Raiskauksia, murhia, sairauksia, sydänsurua ja yksinäisyyttä. Ervast sanoo ettei pahaa saa vastustaa, mutta miten näitä asioita voi olla vastustamatta? Ja miksi pitäisi olla vastustamatta? Karman herrat latelevat sanoinkuvaamattomia kärsimyksiä ihmisten tielle, jotka eivät edes tiedä miksi kärsivät. Mitä järkeä tämmöisessä järjettömyydessä on? Jos Maitreya/Kalki on tulossa, missä ihmeessä hän viipyy?

  • 23.01.2012 12:26 Kauno Mannonen:

   Hyvän ja pahan ymmärtäminen vapauttaa meidät pahan vastustamisesta ja sen myötä myös sen tuomitsemisesta. Millä tuomiolla me tuomitsemme, sillä meidät tuomitaan. Pahan näkeminen johtuu siitä, ettemme sitä ymmärrä. Kaiken pahan hedelmällinen alkujuuri on tietämättömyys. Hyvä ja paha ovat tämän dualismin kaksi vastakkaista napaa. Jos otamme pahan pois hyväkin katoaa. Paha on siis välttämättömyys jotta oppisimme todellisen hyvän tuntemaan, joka on elämän kokemustemme tarkoitus. Paha on siis vain hyvän toinen puoli, etten sanoisi takapuoli, mutta niitä molempia tarvitaan, jotta opimme todellisen hyvän tuntemaan. Paha on maailmassa niin kauan, kun sitä vielä tarvitaan. Tarvitaan siis erottelukykyä. Silloin emme itse hyvinä ihmisinä auttaessamme aiheutakin vain lisää pahaa vaan meistä tulee todellisia auttajia, sillä hyvässä tarkoituksessa tehdään maailmassa vielä eniten pahaa. Me alamme näkemään pikkuhiljaa aina ne syyt jotka aiheuttivat pahan teon tai ilmennyksen. Syyt ovat aina syvemmällä kuin ilmennyt paha, ja paha syy poistuu kuin velka ja ihmisen on taas kevyempi olo kuin maksettua maallisen velkansakin. Älkää siis tulko hyviksikään ihmisiksi, vaan tosihyviksi eli sen hyvän mukaisiksi, joka on elämän lakien mukainen hyvä. Emme sulje silmiämme pahalta vaan ehkä jopa näemme sen hyvänkin tarkoituksen, joka siinä on toteutumassa. Pahalla on aina syynsä ja vain kehittymätön tajunta voi olla sen välittäjä. Ymmärrys sana jo foneettisesti on ympyrä eli jumalainen muoto. Jeesuskin painottaa autuudenjulistuksissaan ja sanoo opetuslapsilleen kun he näkivät pahaa: Ettekö te vieläkään ymmärrä. Viisaat ovat sanoneet, että maailmassa kaikki on järjestyksessä, ainoa paikka jossa on epäjärjestystä on meidän tajuntamme. Jos haluatte tutustua enemmän hyvän ja pahankin propleemaan voitte lukea kotisivuiltani esitelmän siitä ja monista muista asioista. www.kauno-mannonen.fi

 42. 30.12.2011 1:15 vieras:

  Ovatko näillä sivulla listatut tapahtumat avoimia tilaisuuksia myös seuran ulkopuolisille?

  • 30.12.2011 09:21 Kauno Mannonen:

   Kyllä ne kaikki ilmoitetut tilaisuudet ovat yleisötilaisuuksia, joten tervetuloa vaan tilaisuuksiimme!

 43. 25.11.2011 18:07 Senedra:

  Olen ollut kiinnostunut henkisistä asioista aina. Muutaman vuoden olen saanut yhä enemmän irti sielunvaellusopeista. Tutustumatta kuitenkaan tarkemmin kirjallisuuteen. Kysymykset lisääntyvät. Ymmärrys hämärtyy. Pimeä puoli, väärät motiivit pyrkiä totuuteen pelottavat. Mistä kannattaa aloittaa totuuden etsintä? Miten puhdistaudun? Kiitos!

  • 24.12.2011 07:42 Kauno Mannonen:

   Totuuden etsiminen alkaa tiedon hankinnasta, sillä totuuden tieto vapauttaa ihmistä kehittymään kohti jumalaista Itseään. Pekka Ervastilta on toistasataa kirjaa, joista voi aloittaa. Ne ovat helppotajuisia oppaita alottelijallekin.

 44. 13.11.2011 9:33 seija:

  Valaistuminen tuo kummajainen, joka antaa oikeuden aika paljoon niinkuin ulospäin. Kuitenkin muuten saa elää niinkuin ennenkin siis ei lisää vastuuta ja velvollisuuksia itseään kohtaan tai muita. Näin tunne ja ihmettelen kun olen käynyt muutamia kuuntelemassa jotka sanoo olevansa valaistuneet. Mitä on valaistuminen ja onko se tavoiteltavaa? Jotku sanoo että siihen pääsee mantroja lausumalla. Olen pitänyt valaistumista hyvin korkealla jonne polku on pitkä sekä vaikea. Beetlehemin tähti josta Ervast kirjoittaa niin kauniisti.

  • 14.11.2011 20:12 Kauno Mannonen:

   Valaistuminen sanaa käytetään niin monen tasoissista kokemuksista, niin mene ja tiedä mitä kukin on kokenut. Länsimainen termi todellisesta valaistumisesta on uudestisyntyminen hengestä. Kyllä sen koettua ihminen on vapautunut egostaan, eikä vuosikausiin puhu valaistuneisuudestaan, eikä halua asetua sillä muiden yläpuolelle, vaan hänestä tulee nöyristä nöyrin ihminen. Silloin ihminen tietää mikä ihminen on ja mikä hänen tehtävänsä on elämän edessä palvelijana.

 45. 4.11.2011 17:40 Harri:

  Onko mahdollista, että yhteisvapaamuurariuteen vihitty henkilö(mestarimuurari) pääsisi ilman suosituksia suoraan Ruusuristin sisäiseen kouluun? Onko Ruusuristillä käytössä enemmän kuin kolme opetusastetta.

  • 07.11.2011 22:12 Kauno Mannonen:

   Jotta sisäiseen vapaamuurari kouluumme voi päästä jäseneksi on ensin liityttävä Ruusu-Risti järjestöön jäseneksi, kaikku muu selviää sen jälkeen. Kaksi suosittelijaa tarvitaan jäseneksi liittymiseen.

 46. 5.10.2011 22:51 Imre:

  Hei. Haluaisin kysyä tästä neljännen ja viidennen juurirodun asiasta josta Pekka Ervast mm. kirjoittaa Vihkimyksen Polku kirjassa. Hän sanoo että persoonallinen muisti kehittyi vasta viidennessä juurirodussa, mutta eikö Mongolien sukuisissa kansoissa (joiden hän sanoo olevan neljättä juurirotua) ole kehittynyt persoonallista muistia? Mun mielestä on.

  • 06.10.2011 09:20 Kauno Mannonen:

   Toki kaikissa ihmisissä tavanomaisessa mielessä on persoonallinen muisti, mutta Pekka Ervast ilmeisesti tarkoittaakin yksilöllistä eteeristä yliaistista muistia, joka mahdollistui vasta viidennen juurirodun ihmisissä. Toisin sanoen, että ihminen voi päästä oman korkeamman Minänsä tietoisuuden yhteyteen, jolloin hän voi muistaa menneet elämänsä ym.

 47. 14.9.2011 14:51 seija:

  Onko tulossa enempi äänikirjoja Ervastin tuotannosta? Olisi mielyttävämpi kuin tietokone ruudulta lukea.

  • 19.09.2011 14:33 Kauno Mannonen:

   Ei tiettävästi. Kannattaa kysyä kuurojen äänikirjojen tekijöiltä ja ehdottaa tiettyjä kirjoja.

 48. 12.9.2011 16:36 Unto:

  Hei Kauno! Henkisen kodin etsijänä olen ollut kiinnostunut myös Ruusu-Rististä. Syvän pettymyksen sillä taholla olen kokenut, kun olen huomannut tesofistisesti suuntautuneiden lähes olemattoman tiedon tason mitä tulee vanhimpaan rajatiedon kirjaan Raamattuun. Keskustelun kääntyessä Raamattuun, kuulee usein aivan käsittämättömiä väitteitä joita muka Raamatussa on tai lähes alatyylisesti letkautellaan kirkkoisien parturoimista kirjan kohdista. Jos sitten heiltä pyytää tarkempaa yksilöintiä, ollaan täysin h-moilasina. Olen vakuuttunut, että jos arvostamani PE sieltä jostain näkee tänne, hän itkee häpeästä havaitessaan seuraajiensa tason. Mikäpä neuvoksi?

  • 19.09.2011 14:31 Kauno Mannonen:

   Keskusteltuani kanssasi, niin tulimme siihen johtopäätökseen, että ei seura ihmistä tietäväksi tee, ellei ihminen itse. Seuroissa on jokaisessa eri tasoisia ihmisiä tiedoissa, taidoissa ja kokemuksissa.

 49. 5.9.2011 10:46 Viki:

  Tervehdys Ihmisen pitää tutkia vaikuttimiaan. Jos ne ovat väärät, niin tie vie jopa mustalle puolelle-jos siis haluaa kehittyä henkisesti sillä motiivilla, että itse kehittyisi ("loistoon ja kunniaan"). Itsensä uhraaminen=kiinnostus tekemään elämäntehtävänään palvelua ihmiskunnan hyväksi. Osaatko kertoa jotain Väinö H. Valvanteesta?

  • 19.09.2011 14:24 Kauno Mannonen:

   Väinö Valvanteesta saat paljon tietoa googlaamalla hänen nimellään

 50. 21.8.2011 21:17 Irene:

  Onpa näitä paljon: teosofinen seura, Ruusu-Risti, Kristosofit, antroposofit ja Amorc. Enpä ihmettele, että Yrjö Kallinenkin väsähti tähän moninaisuuteen. Syksyllä voisin tulla kuuntelemaan ainakin joka toisena sunnuntaina luentonne. Kiinnostunut olen, mutta en hyväksy juurirotuoppia, en ainakaan sitä, että kiinalaiset ja afrikkalaiset ovat alemmalla tasolla kuin eurooppalaiset ja aasialaiset. Se sotii minun oikeuskäsitystäni vastaan.

  • 22.08.2011 06:43 Kauno Mannonen:

   Eikös se ole rikkautta, että on jokaiselle sopivia järjestöjä, kun me ihmisetkin olemme niin erillaisia. Ei asioita pidäkään hyväksyä, ennen kuin oma järki sen hyväksyy. Totuuden tieto vapauttaa meidät turhista ristiriidoista. Mehän olemme vielä totuuden etsijöitä, eikös niin. Itse ymmärrän juurirotuopin niin, että kaikki ihmiset ovat tällä hetkellä viidennen juurirodun ja kulttuurin pyörityksessä, eli saman arvoisia siinä suhteessa, jos niin haluavat. Tosin on jo ihmisiä, jotka ovat tuomassa jo tulevan kuudennenkin juurirodun oppeja, ihanteita ja kykyjä jo tässä päivässä. Ruusu-Ristin esitelmätilaisuudet ovat ruusuristiläisten omia esitelmiä ja heidän omia aiheita ja näkemyksiä elämästä ja ruusuristiläisyydestä.

 51. 20.8.2011 20:06 Irene:

  Tiedustelen, miksi lähetätte Amorcin kirjekurssia, vaikka mielestänne tehokkain tapa opiskella on kymmenen hengen ryhmissä. Omilla sanoillanne: kymmenkertainen vaikutus. Mikä on Amorcin kurssi? Onko se vaarallinen yksin opiskeltuna?

  • 21.08.2011 09:33 Kauno Mannonen:

   Amorcin kurssi ei ole meidän, vaan toisen ruusuristijärjestön Amorcin! Tuskinpa se vaarallinen on, mutta he vastaavat itse kurssistaan.

 52. 20.8.2011 13:07 Imre:

  "08.03.2011 18:03 Kauno Mannonen: Buddha kuin Jeesuskin kuuluivat ihmiskuntaan. Buddha ei kokenut päivätajunnassaan valaistumista. Vasta Jeesus toi valaistumisen eli uudestisyntymisen hengestä omaan päivätajuntaansa asti, jolloin hän saattoi sanoa: "Minä ja Isä olemme yhtä, joka näkee Minut näkee Isän". Silloin ihminen on päivätajunnassaan yhtä oman korkeamman Minuutensa eli Kalevalan Pohjan-Neitonsa kanssa." Hei. Voisitko selittää tarkemmin että mikä on päivätajunta? Käsite ei ole koskaan tullut eteeni. Toiseksi kiinnostaisi tietää että kun on isä ja poika niin isällä tarkoitetaan jumalaa, mutta onko jumalalla sukupuolta? Eikö voisi yhtä hyvin sanoa äiti? Ja miksi se on vakiintunut isänä kristinuskossa?

  • 20.08.2011 17:59 Kauno Mannonen:

   Päivätajunta on egosi eli persoonallisuutesi tajunta ellet ole jo Isäsi eli henkesi eli korkeamman Itsesi yhteydessä päivätajunnassasi. Isällä tarkoitetaan yleensä meidän yksilöllistä henkeämme eli jumalaista puoltamme, Jumalan poikaa, joka on hengessä yhtä Isän kanssa eli osa Jumaluutta. Isä tulee juutalaisuuden patriarkkaalisuudesta. Kalevalamme on matriarkkaalinen eli naisvaltainen.

 53. 19.8.2011 10:02 Lasse:

  Hei Kauno! Olisin halunnut tietää enemmän kriteeristä hakukaavakkeessa, jossa vaatimuksena on, että pitää tuntea kaksi seuraan kuuluvaa jäsentä, jotka suosittelevat pyrkijää seuran jäseneksi. Itse henkilökohtaisesti en tunne ketään, joka kuuluisi Ruusu-ristiin, mutta olen jo vuosia pohtinut mahdollisuutta liittyä sen jäseneksi luettuani Pekka Ervastiin liittyviä artikkeleita ja kirjoja hänen pitämistään esitelmistä. Missä olisi mahdollista päästä puheisiin jäsenten kanssa, jotka voisivat arvioida vaikuttimiani, joiden pohjalta haluni liittymiseen on herännyt? Kiitos jo etukäteen vastauksesta.

  • 20.08.2011 17:41 Kauno Mannonen:

   Jos sinulla on mahdollisuus tulla 18.9 Ruusu-Ristin luennolle Helsinkiin, niin voit tavata ruusuristiläisiä ja tutustuttaa itsesi, ja saada heidät suosittelijoiksesi. Tai on myös mahdollista Jyväskylän tai Siilinjärven Ruusu-Ristin tilaisuuksissa saada suosittelijat. Henkilökohtainen tapaaminen on kuitenkin välttämätöntä. Syksyn tilaisuudet tulevat kyllä sivuillemme.

 54. 7.8.2011 22:31 Tero Halinen:

  Hei. Tässä kysymykseni: Oletteko tehneet liittoa hänen kanssaan joka kutsui itseään ainoaksi tieksi isän luo? Viittaan Yeshuaan, Jeesukseen. Entä onko teillä ystävyys-suhdetta puolustajaan jonka hän lupasi meille lähettää? Viittaan totuuden korkeimpaan henkeen. Ei hän jättänyt tulkinnanvaraa tässäkohden. Joko hän on ainoa tie Isämme luo tai hän on valehtelija. Päättäkää itse, kumpaa hän on. Luotan että jos totuutta etsitte, niin kyllä se teille myös ilmoitetaan. Terveisin, jokaisen Jumalan pojan kanssa sovinnonliiton tehneen veli. T. Halinen

  • 08.08.2011 17:39 Kauno Mannonen:

   Järjestöhän on niin henkinen, kuin sen jäsenet ovat henkisiä. Tietääkseni hyvin monet ruusuristiläiset ovat aikojen kuluessa meidänkin järjestössämme pääseet yhteyteen kosmisen Kristustajunnan kanssa, jossa Jeesus-Kristuskin on salaperäisellä tavalla läsnä koettavissa. Puolustaja, parakleetti eli Pyhähenki on myös jokaisen omasta itsestään löydettävissä henkisen kasvun myötä. Pekka Ervast, joka oli jo nuorena Kristus-kokemuksen saanut on kyllä seikkaperäisesti ja syvällisesti kertonut lukuisissa kirjoissaan Jeesus-Kristukksen opetuksista, joten kannataa niihin tutustua, jos hänen opetuksensa kiinnostavat.

 55. 22.7.2011 2:07 Taipaleella:

  Olen äärimmäisen kiinnostunut tietoisuuden lisäämisestä. Kuinka avoimesti suhtaudutte muihin uskontoihin ja aatteisiin sekä niiden oppeihin? Itse en koe haluavani liittyä mihinkään tiettyyn ryhmään tai järjestöön vaan ennemminkin imeä itselleni parhaiten sopivia oppeja (että ne ovat sellaisessa muodossa, missä minun on ne helpointa yrittää ymmärtää) eri lähteistä ja käsitellä niitä omassa päässäni ja peilata omia ajatuksiani muiden kanssa. Haluaisin täten kysyä, miten tarkasti noudatatte oppejanne (jos voin asian näin ilmaista)? Kuinka paljon kyseenalaistatte sääntöjänne ja totuttuja tapojanne? Jokainen on matkallaan yksin ja sen takia pitää viime kädessä kuunnella vain itseään. En ole kovin perehtynyt seuraanne, joten anteeksi tietämättömyyteni. Minulle olisi tärkeää saada keskustella ja ihmetellä asioita ilman minkäänlaisia rajoittavia tekijöitä. Tietysti tästäkin voisi keskustella ja miettiä, mikä lopulta on rajoitaava tekijä ja mikä apukeino. Kiitos vastauksesta.

  • 22.07.2011 07:19 Kauno Mannonen:

   Ruusu-Ristissä tutkitaan kaikkia suuria uskontoja ja pyritään löytämään niiden totuudet. Yksin opiskemalla oppii 10 kertaa hitaammin kuin 10 veljen kanssa, sanoi jo Blavatsky. Oppien noudattaminen on tietysti jokaisen yksilön omassa harkinnasa. Kannattaa kuitenkin aina kuunnella ja koettaa ymmärtää suurten tietäjien opetuksia. Tietäjä Pekka Ervast laati aikoinaan Ruusu-Ristin säännöt henkistä työtämme varten, ainahan jotkut olettavat olevansa Ervastia viisaampia. Ruusu-Ristin tarkoitus ja tehtävä on vapauttaa ihminen omista egonsa sidonnaisuuksista henkiseen elämään. Ruusu-Risti ei siis sido persoonallisuuden vapautta, vaan auttaa häntä itseään ymmärtämään henkisen tehtävänsä ja vapautensa.

 56. 17.7.2011 17:30 jesse:

  hei! tiedustelisin vain koska helsingin toiminta taas jatkuu? mukavaa kesää!

  • 18.07.2011 07:59 Kauno Mannonen:

   Helsingin syksyn yleisöesitelmät alkavat 18.9 su. klo 12.00 Jarmo Anttilan esitelmällä. Esitelmän nimi ei ole vielä tiedossa. Sivuillemme tulee ilmoitukset loppukesästä.

 57. 1.7.2011 11:20 Pasi:

  Miksi Ruusu-Risti pitää tietojaan salassa? Entä Vapaamuurarit? Miksei nämä tiedot ole vapaassa levityksessä ilman jäsenyyttä? Entä hallitseeko maailmaa pieni eliitti (Illuminati) ja mistä johtuu, että viisikulmio esiintyy niin monessa yhteydessä? Esim. Washingtonin kartassa samoin kuin Vapaamuurareiden logo. Mitä mieltä olet New World Order -teorioista?

  • 18.07.2011 07:52 Kauno Mannonen:

   Ruusu-Ristillä ei ole mitään salattavaa! Ei myöskään Ruusu-Risti vapaamuurariudellakaan! Ihmisen tulee olla vain valmis vastaanottamaan esoteerisempaa tietoa. Ruusu-Risti on kaikille halukkaille avoin yhteisö. Syvempi tieto ei mene perille turuilla eikä toreilla. En ole törmännyt yhteenkään Illuminaattiin, jotta voisin ottaa kantaa heihin, eikä minua ole kiinnostanut New World Orderinkaan teoriat niin paljoa, että kommentoisin heidän mielikuviaan. Viisikulmio on niin vanha esoteerinenkin symbooli, ettei ole ihme, että sitä käytetään niin monessa. Huomaa vain, onko yksi vai kaksi sakaraa ylöspäin!

 58. 25.6.2011 10:25 Jani:

  Hei! Toivottavasti reissusi oli henkisesti ja hengellisesti antoisa! Voiko mitenkään välttää ottamasta vastaan niin paljoa ympäristön energiaa? Vai paraneeko ajan kanssa energian hallinta puhdistuksen tien ja joogan myötä? Erään kaverini luona minusta tulee samantien kun astun siihen taloon todella väsynyt ja alan haukottelemaan. Vaikka tulisin kuinka virkeänä niin sekään ei auta. Tuntuu, että jostain syystä se paikka vie ns. mehut. Olen todennut tämän useita kertoja. Olen muutenkin aika herkkä ympäristön vaikutukselle. Siksi välttelenkin esim. baareja joissa ahdistun suorastaan, mutta en haluaisi kuitenkaan välttää kaverini luona käymistä. Kaveri itse ei vaikuta tähän väsymiseen. Sen olen todennut. Siinä asunnossa on jokin mikä uuvuttaa.

  • 18.07.2011 07:22 Kauno Mannonen:

   Tajuntamme on herra tässä talossamme. Tajunnalla hallitsemme ruumista ja sen energioita. Missä ovat ajatuksesi, siellä olet sinä. Kauniit, puhtaat ajatukset jo luovat iloisen mielen ja vaikuttavat ulkoiseen oloomme. Oikealla meditaatiolla teemme itsestämme energisemmän, kaikkia muita energioita hallitsevamman, henkisemmän ihmisen.

 59. 21.6.2011 7:38 kompostelija:

  hei Kauno..jossain tekstissä mainitaan äkki"rynnäköstä" jolla "otetaan//tullaan/saadaan" taivastenvaltakunta/-valtakuntaan"... kuinka kuvailisit tätä rynnäkköä/valtakuntaa... kiitos..

  • 21.06.2011 19:24 Kauno Mannonen:

   Tapahtuma, jossa Taivasten Valtakunta avautuu, on aina äkkinäinen tapahtuma, jota ei persoonallisuus voi ennakoida. Persoonallisuus voi toimillaan kyllä vaikuttaa sen tapahtumiseen kuten Pekka Ervast, joka eli nuoruudessaan puhdasta elämää ja vetosi Korkeimpaan voimaan, että ellei Jumala ilmoita itsestää niin hän ei halua jatkaa elämäänsä. Totuuteen pääseminen pitää olla niin voimakasta kuin hukkuvan ilman saanti.

 60. 18.5.2011 18:06 seija:

  Älä ole pahaa vastaan ja velka on maksettava eikä yhtään kiveä jää kääntämättä ovat Jeesuksen opetuksia. Kilteys on monien mielestä uhrina olemista. Jos yrität ymmärtää ja valmis luopumaan, koska se ei vaikuta riisinhintaan ja voi olla toiselle tarpeellinen. Katson kilteys on ominaisuus ja luopuminen tuo iloa eikä asia minua häiritse kunnes sen joku tuo esille. Olenko asian ymmärtänyt väärin ja mitä on uhrina olemista?

  • 21.06.2011 19:14 Kauno Mannonen:

   Olet ymmärtänyt oikein. Uhrina oleminen tarkoittaa, ettei ole vielä pystynyt luopumaan, vaikka haluaisi, täysin alemmasta itsestään.

 61. 11.5.2011 21:12 Kauno Mannonen:

  Lähden 16.5 pyhinvaellusmatkalle Compostelaan ja palaan vasta 19.6. Tänä aikana en voi vastata kysymyksiinne. Toivon kuitenkin kysymystenne tulvaa jälleen palattuani. Terveisin Kauno Mannonen

 62. 11.5.2011 16:35 Pekka:

  Onkohan se valaistuminen mm. sitä, että ylittää olemisen ja ei olemisen tilat? Buddhalaisuudessa ainakin näin on. Olen tutkinut henkisyyttä 1990-luvun alusta lähtien ja nyt on alkanut kaikki maallinen tuntua vastenmieliseltä. Onko maailmasta luopumisen ensimmäiset merkit tällasia ( oletan, että teosofiassakin tunnetaan käsite maailmasta luopuminen) ?

  • 11.05.2011 21:02 Kauno Mannonen:

   Kuten itsekin mainitsit tuon mm. ajatuksen, niin valaistusta voidaan kuvata niin monin sanoin ja mielipitein, mutta totuutta siitä ei sanoin voida ilmaista. "Eläkää maailmassa, mutta älkää maailmasta" on sanottu. Meidän tehtävä on tuoda Taivasten Valtakunta tänne maalliseen elämäämme ja ympäristöömme asti. Muuttaa maallinen elämä myös paratiisiksi. Siksi tämä hetki on tärkeä. Miksi pyrkisimme pois tehtävästämme.

 63. 7.5.2011 3:43 AinaOllutEtsijä:

  Hei. Kolme vuotta sitten raitistuin ja hengellinen elämä on sen jälkeen ollut enemmän tai vähemmän tapetilla. Olen aina uskonut johonkin Jumalaan, vaikken uskonnollinen olekkaan. Muutama vuosi sitten korvaani kantautui nimi Madame Blavatsky ja sen jälkeen aika ajoin olen lukenut salatieteeseen, mystiikkaan ja esoteriikkaan liittyviä tekstejä ja kirjoja. Kiinnostukseni on herännyt, mutta myös kysymykset: Voiko salatiedettä opiskella itsekseen ja onko se turvallista, vai kannattaisko hankkia itselleen opastusta, esim. liitymällä johonkin seuraan? Voiko samalla omaksua kristillistä ja teosofisia ajatuksia, onko ne ristiriidassa? Onko noituudella ja teosofialla mitään tekemistä toistensa kanssa ja liittyykö vapaamuurariuteen saatanan palvontaa (jostain olen kuullut, mutta varmaan huhu). Kunnioitan uskontoja, mutta ne ei oikein tunnu mun jutuilta sellaisinaan. Tässä kysymyksiä nyt alkajaisiksi, kiitos vastauksesta jo etukäteen:)

  • 07.05.2011 19:35 Kauno Mannonen:

   Kuten Blavatsky on sanonut niin kymmenen ihmisen kanssa opiskellen oppii kymmenen kertaa nopeammin salatieteitäkin kuin yksin. Kannattaa siis liittyä sopivalta tuntuvaan seuraan. Teosofia avaa Jeesuksen opetukset paremmin kuin kirkollinen kristinusko meille ymmärrettäviksi. Noituus ei kuulu teosofiaan, eikä Saatanan palvonta vapamuurariuteen. Maailmassa on paljon tietämättömyyttä ja sen myötä ennakkoluuloja. Kannattaa itse tutustua, niin pääsee tietoon ja voi ihmetellä ihmisten tietämättömyyttä salatiedettäkin kohtaan. Sehän ei ole sen merkillisempää kuin että se on vielä suurimmalle osalle ihmisiä pysynyt salassa.

 64. 27.4.2011 7:38 Viki:

  Oliko P.E. mystikko vai esoteerikko?

  • 27.04.2011 08:01 Kauno Mannonen:

   Riippuu siitä mitä kukin ymmärtää näillä sanoilla. Kyllä PE oli mystikkona yhteydessä mestareihin ja esoteerikkona opetti heidän opetuksiaan.

 65. 26.4.2011 9:51 Kauno Mannonen:

  Kyllähän syyn ja seurauksen laki ilmeisesti toimii eläinkunnassakin vaikka ei yksilöllinen karma. Eläin kuuluu ryhmäsieluun, joten yksityisellä eläimellä ei ole omaa sielua, joten ei karmaakaan. Se ilmeisesti sovittaa lajinsa yhteistä karmaa.

 66. 26.4.2011 6:58 Viki:

  Ervastilla on laaja kirjallinen tuotanto.Osaatteko arvioida, missä määrin siinä esiityvät ideat ovat hänen omiaan (perustuvat omaan havaintoon ja tutkimukseen), ja missä määrin hän esittää kirjoissaan esim. Blavatskyn, Besantin ym. tutkimustuloksia? Voitteko suositella joitakin sellaisia kirjoja, missä Ervast on omimmillaan?

  • 26.04.2011 07:32 Kauno Mannonen:

   Ervas hallitsi lukuisia kieliä, joten hänen kirjastonsa käsitti valtavasti ulkolaista kirjallisuutta. On selvää, että hän tutustui lukuisten henkisten tutkijoiden kirjoituksiin. On sanonta ettei mitään uutta auringon alla. Mistä kukin saa tietonsa ja oivalluksensa emme voi tietää. Mutta Suomen kielelle Ervast toi teosofisen maailmankuvan parhaiten. Se mikä oli Ervastin varsinainen tehtävä ja hänen omaa sisäistä tutkimustaan on esoteerinen kristinusko ja Kalevalan esoteerinen tulkinta. Sellaiset hänen kirjansa kuin Vuorisaarna, Jeesuksen Salakoulu, Kristuksen Tutkimaton Rikkaus, Kalevalan Avain ym. ovat hänen omaansa.

 67. 23.4.2011 20:41 Toni:

  Tervehdys. Olin muutaman vuoden jäsenenä Ruusu-Ristissä. Minulle tapahtui niinkuin olin jostain kuullut ja myös lukenut että jos ei ole vilpitön ja puhdas niin henkiseen seuraan liittyminen saattaa aiheuttaa ongelmia ja kärsimyksiä. Liittyessäni jäseneksi katsoin olevani vilpitön totuuden etsijä mitä olen edelleenkin. Nopea tie valaistumiseen oli jäsenyyteni aikana kuitenkin hieno ja arvokas ja on edelleen, vaikka juuri tämän otollisen ajan tuhlasin joissain kohdin harkitsemattomasti. Johtuuko sitten eroamisesta että elämästäni on kadonnut merkitys ja onni? Mitä sanot Kauno? Vaikuttaa todella siltä kuin jokin korkeampi voima on läsnä jo pelkän jäsenyyden nojalla. Mutta ehkä se perustuukin järjestön muinaiseen alkuperään. Jäsenyydestä oli enemmän hyötyä kuin osasin kuvitella. Näiden asioiden takia olen alkanut harkita jäsenyyttäni uudelleen. Tuntuu hieman kuin olisin pettänyt veljeskunnan kun erosin siitä, ajattelen myös että sovittaako se petoksen jos liityn uudestaan jäseneksi vai olenko hyväksikäyttäjä joka parantaa elämänsä uudestaan tulemalla uudelleen jäseneksi, niin tai näin, niinkuin jo aiemmin sanoin niin kohdallani vaikuttaa voima joka sallii kohtaloni olevan sidoksissa tai riippuvainen tietyistä asioista kuten jäsenyydestä ja siksi se on oikeastaan kuin Jumalan ilmaista armoa tulla uudelleen jäseneksi.

  • 24.04.2011 09:10 Kauno Mannonen:

   En ole selvänäköinen, että voisin sanoa ongelmiesi syitä. Ne voivat olla moninaisia. Liittyminen Ruusu-Ristiin ei sinäänsä ihmistä pelasta kärsimyksistä tai elämän tuomista ongelmista. Ruusuristiläinen aate kylläkin auttaa meitä suhtautumaan kärsimyksiin ymmärryksellä, joka poistaa niiltä kärjen ja siten helpottaa elämäämme. Pitkän kokemuksen jälkeen kyllä voin sanoa, että se opetus jota Ruusu-Risti antaa tuo onnen elämäämme jos ohjeita noudatamme. Henkisen ymmärryksen syntyminen on monasti pitkällinen tie ja sitä parhaiten oppii hyvässä veljespiirissä. Liittyminen uudelleen Ruusu-Ristiin on aina mahdollista.

 68. 7.4.2011 14:18 Kauno Mannonen:

  Sunnuntai esitelmämme Helsingissä ovat merimiehenkatu 31:ssä. Sivumme toiminta valikossa löytyvät myös muiden paikkakuntien tiedot .

 69. 5.4.2011 17:47 Lauri Appelgren:

  Minulla ei ole tietoa jäsenistä joita voisin kysyä suositusta. Asun Pietarsaaressa. Olen toiminut kyllä Brahea loosi no 15 , noin 10v Se on Suomen V. ja O.M. Suurloosin jäsen loosi

  • 06.04.2011 09:22 Kauno Mannonen:

   Ruusu-Ristillä ei ole toimintaa paikkakunnallasi eikä lähimainkaan, joten liittyminen voisi tuotaa ongelmia kulkemisen suhteen koska toimintamme edellyttää verraten aktiivista läsnäoloa.

 70. 18.3.2011 15:00 Kauno Mannonen:

 71. 14.3.2011 9:08 Pati:

  Onko Etsijäinpiiri kaikille avoin ja voiko sinne vapaasti tulla?

  • 14.03.2011 16:57 Kauno Mannonen:

   Kyllä se on kaikille vapaa ja tervetuloa KAIKKI.

 72. 9.3.2011 14:53 vanhempi:

  Terve ja kaikkea hyvää! En nyt tiedä onko ihan oikea paikka kysyä tätä mutta haluaisin tietää onko Ervast (tai joku muu tietäjä) kirjoittanut mitään tavoista, rituaaleista jne. liittyen lapsen siunaamiseen nimen annon yhteydessä? Lasta ei siis kasteta kirkkoon samalla, vaan saa sitten tulevaisuudessa itse päättää jos tahtoo kasteen ottaa. Silti jollakin tavalla olisi mukava siunata ja liittää hänet osaksi perhettä, sukua, yhteisöä ja koko olemassaoloa. Mitään rajoituksia sen suhteen onko sanat peräisin esimerkiksi raamatusta, kalevalasta tai mistä muusta lähteestä tahansa ei ole, kunhan niillä ei ole tarkoitus aiheuttaa kärsimystä kenellekään, etenkään lapselle. Olen lukenut näitä vastauksiasi suhteellisen usein ja olen saanut niistä viisautta ja positiivista mieltä niin itseäni kuin muitakin kohtaan. Kiitos siitä! Jos sinulle tulee mieleen mitä tahansa liittyen tämänkaltaiseen tapahtumaan, kuulisin mielelläni. Rakkautta!

  • 09.03.2011 21:41 Kauno Mannonen:

   Itse olen kyllä toistakymmentä vainajaa siunannut taivasmatkalle, mutta en yhtään lasta kastanut. Ruusu-Ristillä ei ole siihen rituaalia, johtuenko siitä, ettei niitä siunattavia ole syntynyt jäsenkunnalle. Tiettävästi kristosofeilla on ainakin ollut niinsanotut kehtojaiset, jossa on nimikin annettu. Heiltä voisi kysyä

 73. 8.3.2011 1:29 Niko Pohjasto:

  Onko ´oikotietä´ruusu-ristiläisyyteen?Jossei tunne kolmea henkilöä,onko mahdollista muuta tietä hakea jäsenyyttä?Tai,osallistua tilaisuuksiin saadakseen noita suosituksia tai muuta vaihtoehtoa?

  • 08.03.2011 18:06 Kauno Mannonen:

   Kyllä meillä tarvitaan suosittelijat, joten tulemalla tilaisuuksiimme ja tutustumalla jäseniimme voi saada suosittelijat.

 74. 7.3.2011 20:10 Viki:

  Miten käsitätte Buddhan "valaistumisen"? Vähän omituiselta kuullostaa legenda. Jos Tellukselle lähetetään (lähtee) avataara, niin eihän hänen tarvitse "valaistua". Ja, mitä noin yleensä käsitätte maininnalla "valaistuminen"?

  • 08.03.2011 18:03 Kauno Mannonen:

   Buddha kuin Jeesuskin kuuluivat ihmiskuntaan. Buddha ei kokenut päivätajunnassaan valaistumista. Vasta Jeesus toi valaistumisen eli uudestisyntymisen hengestä omaan päivätajuntaansa asti, jolloin hän saattoi sanoa: "Minä ja Isä olemme yhtä, joka näkee Minut näkee Isän". Silloin ihminen on päivätajunnassaan yhtä oman korkeamman Minuutensa eli Kalevalan Pohjan-Neitonsa kanssa.

 75. 1.3.2011 15:46 seija:

  Yririn lehteä tilata sivujen kautta, mutta ei onnistunut. Voiko tilata vaikka jäsen ei ole ?

  • 01.03.2011 17:18 Kauno Mannonen:

   Kyllä lehtemme on kaikkien tilattavissa. Sivumme ovat pitkään olleet huonossa hoidossa!

 76. 22.2.2011 15:01 Pekka:

  Hei ! Mitä pitää tehdä valaistumisen eteen ? Riittääkö Vuorisaarnan noudattaminen ? Toki olen lukenut Ervastin kirjoja, mutta nyt olen vaiheessa, jossa katsoin nopeimmaksi tieksi kysyä sinulta. Ervast puhuu paljon Jeesuksesta, mutta onko hän vain yksi mestareista ?

  • 22.02.2011 15:47 Kauno Mannonen:

   Kyllä kaikkien suurten opettajien opetusten noudattaminen johtaa valaistumiseen. Jeesus kuitenkin on meidän länsimaisten ihmisten paras opettaja. Kansallishaltijamme Väinämöinenkin toimii hänen alaisenaan. Valaistuaksemme meidän harjoitusvastustajamme on egomme, joka meidän on voitettava kehässä. Eli Jeesuksen kuten Kalevalammekin viisi elämänohjetta johtavat meidät viis'astumisen tielle ja sen kautta valaistumiseen.

 77. 26.1.2011 11:07 kompostelija:

  ..Antroposofisessa kirjallisuudessa puhutaan mm. kynnyksenvartioista.. ..onko Teosofisessa kirjallisuudessa käsitelty aihetta.?

  • 26.01.2011 13:51 Kauno Mannonen:

   Vastaus Pekka Ervastilta: Monet pyrkivät eteenpäin juuri sitä varten, että saisivat joitakin salaisia kykyjä. Ihminen voi tietenkin omalla tahdollaan, omilla kokeillaan ja yrityksillään herättää itsessään jonkin kyvyn, hän voi herättää astraalisen silmän itsessään. Mutta silloin hänelle voi käydä hullusti sillä tavalla, että hän näkee oman kynnyksenvartijansa, jos hänellä sellainen on, ja useimmilla ihmisillä sellainen on. Tuo kynnyksenvartija on silloin kaikki se paha, mikä hänellä on vielä sovittamatta menneiltä ajoilta, menneistä ruumistuksista. Siinä saattaa olla vielä sekin mahdollisuus, että tuo kaikki paha on kokoontunut hänen edellisen elämänsä astraaliruumiiseen. Jos hän siinä elämässään oli erikoisesti kehittänyt astraaliruumistaan, pyrkinyt herättämään sitä ja kasvattanut sen voimakkaaksi, ja samalla ollut paha ja pyrkinyt vähän mustaan magiaan, tai sitten ollut himoissaan voimakas, niin hän on synnyttänyt niin voimakkaan himoruumiin, kaamaruupan eli astraaliruumiin, että kun hän sitten kuoltuaan ja oltuaan ensin siinä ruumiissa astraalitasolla lopulta on itse vapautunut ja lähtenyt deevakhaaniin, niin se astraaliruumis onkin ollut niin voimakas ja elinvoimainen, ettei se olekaan tuhoutunut, vaan on vielä elossa hänen syntyessään uudestaan taas maan päälle. Ja silloin se vanha astraaliruumis liittyy mukaan hänen uuteen ruumistukseensa ja tulee hänelle kynnyksenvartijaksi. Jos hän nyt pyrkii taas salaiselle tielle, pyrkii eteenpäin ja salaiseen tietoon, pyrkii saavuttamaan joitakin kykyjä, niin hänelle voi tapahtua, että hänen astraalinen silmänsä menee auki ja hän näkee tuon vanhan astraaliruumiinsa,jos ei ole voittanut kaikkea sitä pahaa, mitä hänessä vielä on. Hän voi nähdä paljon muutakin, mutta sekin on häntä siellä kiusaamassa.Sentähden mestarit ja kaikki korkeat salatieteilijät vaativat,että ihmisen pitää siveellisesti puhdistua, ennen kuin hän voi päästä mihinkään salaiseen tietoon. Kun ihminen puhdistuu,niin hänelle menevät itsestään auki kaikki sisäiset maailmat; ennen kuin hän on puhdistunut, hän ei tarvitse mitään sisäisiä silmiä.

 78. 1.1.2011 19:32 Viki:

  Mitä mieltä olet vastahakoisesta auttamisesta?Eli jos joku pyytää sinulta apua,mutta et halua sitä(ehkä useammastakin) syystä antaa(ja tilanne on sellainen että avunpyytäjä ei ole pelkästään sinun varassa).Itse katson että tällöin on pidättäydyttävä avunannosta,vaikka "omatunto" soimaisikin.Sehän olisi teeskenneltyä "hyvän" tekemistä.

  • 02.01.2011 07:50 Kauno Mannonen:

   Ehkä tie egomme voittamiseen kulkee joskus teeskentelynkin kautta.

 79. 27.12.2010 10:28 Kalle.:

  "Ramana Maharshi opettaa, ettei tarvitse muuta kuin jatkuvasti palata kysymykseen: kuka minä olen? Tosin siinäkin pitää kärsivällisesti opetella meditoimaan" Pieni oikaisu lienee paikallaan. Maharshin mainitsema Itsetutkimus menetelmä "kuka minä olen" riittää. Meditoimista eikä mitään muuta pidä sekoittaa "kuka minä olen" Itsetutkimukseen. Itsetutkimus sinänsä josta Maharshi mainitsee ei ole menttaalinen prosessi vaikka ajatusta käytetään hiukan apuna.

 80. 25.12.2010 16:15 Pekka:

  Kysyisin Buddhan saavuttamasta tasosta. Ervasthan sanoo ettei Aasian Valo päässyt niin pitkälle kuin Jeesus nasaretilainen. Minkä tason Buddha ( Siddhartha Gautama ) saavutti ? Häntähän pidetään yleensä valaistuneena, mutta minkä tason hän teosofisessa mielessä saavutti ?

  • 02.01.2011 08:08 Kauno Mannonen:

   Heillä kummallakin oli oma tehtävänsä ihmiskunnan auttamisessa. Buddha valmisti tietä, jotta Jeesus saattoi tuoda kosmisen Kristustajunnan ihmiskunnalle saavutettavaksi päivätajuntaan asti. Ihmisveljiä kumpikin.

 81. 24.12.2010 11:07 Jani:

  Hei. Tiedätkö mitään kirjaa joka kertoisi planeetoista esoterismin kannalta tai omaatko itse erityisiä näkemyksiä/kiinnostusta planeettoja kohtaan? Varsinkin kuun okkulttiset merkitykset kiinnostaisi minua. Ervastilta olenkin jotain lukenut, mutta rinnalle etsisin muitakin kirjoja. Hyvää joulua sinne!

  • 02.01.2011 08:21 Kauno Mannonen:

   Pekka Ervast mainitsee astrologiasta 25:ssä kirjassaan yhteensä 158:ssa kohdassa. Siellä on jokunen vanha kirjakin mainittu. Nykyisistä lukuisista kirjoista en osaa suositella. Olet kai jo tutustunut Adobe Readerilla näihin Ervastin näkemyksiin.

 82. 20.12.2010 20:43 Pekka:

  Minulla on tavaton määrä tiettyjä lapsuudesta tulleita muistoja, joissa lapsuudessani ja murrosiässäkin käsittelin tulevia tapahtumia, jotka ovat toteutuneet. Muistot lapsuuden enuustuksista ovat hyvin selviä ja selvästi viittaavat tähän nyt toteutuvaan aikaan. Onko tällainen ilmiö minkälainen teosofiselta selitykseltään ? Muistoilla tuntuu olevan se tarkoitus, että pysyisin rauhallisena.

  • 20.12.2010 22:26 Kauno Mannonen:

   Kyllähän meillä tänne maailmaan tullessa on jo "elämänsuunnitelma" tullessamme, jonka yleensä unohdamme jo syntyessämme. Joitakin muistoja saattaa kuitenkin putkahtaa unissa tai valveilla ja etenkin lapsuudessa.

 83. 20.12.2010 20:38 Pekka:

  Kysyisin hieman jatkaen nimim. Paavon tavoin, että eikö elämä ole uni ? Siis kaikki ongelmat joita kohtaamme ovat suunnitteluvaiheen tapahtumia ? Eli siis kysmyksiä nousee erilaisissa tilanteissa mieleen, mutta vastauksesi ovat suunnitteluvaiheeseen kuuluvia ja uni on jonkinlainen muistelutapahtuma, jolloin kaikki realisoituu ? Ja unesta ei ole mahdollista poiketa ? Muistaakseni Ervast sanoo, että elämämme me olemme itse hyväksyneet.

  • 20.12.2010 22:31 Kauno Mannonen:

   Kyllähän meillä on valinnanvapaus joko toteuttaa tai olla toteuttamatta. Siinä meilessä elämä ei mene nukkuen vaan kyllä tämä on kova kiusausten koulu jota käymme.

 84. 8.12.2010 17:50 Paavo:

  Ihmeiden oppikurssissa puhuttiin, että fyysinen taso on pelkkää harhaa ja että elämämme on kaikki jo etukäteen säädetty tapahtuvaksi, joten ei mitään voida enää muuttaa. Eikö tämä taso olekkaan kehityksen taso, Mitä mieltä olet tästä?

  • 10.12.2010 21:34 Kauno Mannonen:

   Kyllä me olemme tänne kehittymään tulleet. Se lienee IOK:nkin näkemys. Kirjoitettua tekstiä on ehkä käännetty tai tulkittu väärin. Jos tämä kaikki olisi vain harhaa, niin vaimonikin olisi vain harhaa ja turhaan olisimme tehneet lapsia ja saaneet ihania lapsenlapsia, jotka eivät aavista, että kaikki onkin vain fantasiaa ja siksi elävätkin täyttä elämää täällä maallisessa paratiisissa... (har'haa'ko) Tämä itämainen harha'käsityshän johtuu vain siitä, että halutaan kuvata asioita "ylhäältä" katsoen. Olemme kuitenkin astuneet alas oppimaan asioita, joita emme "ylhäällä" voi oppia. Olemme myös tuomassa sen "Ylhäisen" paratiisin tänne alas ilmennyksen maailmaan asti tajunnassamme. Älkäämme siis pyrkikö ennen aikojamme Jumaliksi, kuten ennen itämailla, vaan tuokaamme oma Jumalamme tänne fyysiseen tasoon asti oppimaan ja tuntemaan täysin itsensä tälläkin tasolla. Se lienee länsimainen tehtävämme Jeesuksen ja tietäjien mukaan.

 85. 30.11.2010 15:37 Pentti:

  Eikö fyysistä elämää voi muuten rakentaa kuin syömällä toisiaan. Kuka tämän järjestelmän on suunnitellut?

  • 30.11.2010 19:38 Kauno Mannonen:

   Ehkäpä fyysinen kehitys tapahtuukin juuri tämän kautta. Me pienet Telluksen tallaajat emme vain aina ymmärrä Elämän suuren neron aivoituksia.

 86. 28.11.2010 13:09 Viki:

  Ruusu-Risti pitää sisällään vapaamuurariveljeskunnan.Kun nyt ajattelemme "skottilaista ritusta",niin Juri Lina(kenties tuttu?)sanoo eräässä haastattelussa,että kun on saavuttanut 28.asteen,sinulle paljastetaan,että kaikki aiempi on ollut valhetta.Ruusu-Risti astehan on 18. tässä systeemissä. Kommentti,kiitos.(en hyväksy mitään sellaista:"no tuohan on vain uskomusta", blää,blä blä).

  • 28.11.2010 13:44 Kauno Mannonen:

   VM:n rituaalit ovat vertauskuvallisia muotoja täydellisestä ihmiselämästä. Mainitsemasi tilanne tapahtuu kerran jokaiselle ihmiselle kun hän kokee uudestisyntymän hengestä. Silloin tuntuu kuin kaikki entinen elämä on ollut mitätöntä tähän henkiseen tajuntaan verrattuna minkä hän nyt kokee. Tämä vastaa vanhanliiton neljättä eli Arhat vihkimystä jonka Jeesus koki Jordanin kasteessa.

 87. 27.11.2010 9:18 Viki:

  Hyvä vastaus,Kauno.

 88. 26.11.2010 10:29 Viki:

  Ei siteeraus ole aina erehtymistä.Et mielestäni vastannut kysymykseeni,joten haluan toistaa sen.Muussa tapauksessa,loogisesti,pidät(pidätte)Ervastia kaikkitietävänä,eikö niin.

  • 26.11.2010 15:13 Kauno Mannonen:

   Kaukana siitä, että pitäisimme Ervastia kaikkitietävänä. Erehtyvä ihminenhän hänkin vielä oli, vaikka liikkui vapaasti muillakin tasoilla kuin me tavalliset tallaajat, ja oli ollut yhteydessä mestariolentoihin ja saanut sen tason tietämystä elämässään. Minun kai pitäisi olla Ervastia viisaampi, jos voisin kommentoida hänen "erehdyksiään".

 89. 24.11.2010 19:46 Viki:

  Voimme lukea Valkoisen looshin opetuslapsista,että he eivät ole erehtymättömiä-he ovat vielä ihmisiä. Joten:mitkä olivat mielestäsi Ervastin pahimmat erehdykset?

  • 26.11.2010 09:12 Kauno Mannonen:

   Nuorempana Ervat siteerasi usein teosoffisten auktoriteettien opetuksia, kunnes hän itse pääsi tutkimaan sisäisesti asioiden todenperäisyyttä jolloin etenkin Jeesuksen elämä ja opetukset hänelle valkenivat syvällisemmin.

 90. 24.11.2010 15:53 Kalevi-Mikko:

  Heippa! Milloin Te tulette tänne Varsinais-Suomeen kuten Turkuun? Olisiko jo tasapuolisuuden vuoksi hyvä tulla myös tänne Turku rp:hen, sillä Te olette jo toiminnassa Tampere rp:ssäkin? Niin onko Tampere todella parempi ja toimeliaampi paikkakunta kuin TURKU?

  • 26.11.2010 09:15 Kauno Mannonen:

   Kyllähän meillä yritystä oli, mutta kun se ei saanut ilmaa siipiensä alle niin jäimme odottamaan parempia aikoja.

 91. 17.11.2010 5:13 Pekka:

  Minulla on sivupersoona, joka on sen itsensä ilmoituksen mukaan syntynyt seksuaalisessa väkivaltaisessa hyväksikäytössä 1960-lla. Sivupersoona on hyvin taitava ja se ohjaa sekä dominoi elämääni. Se puolustaa minua aivan selvästi. Voisiko olla niin, että Henkeni on sen synnyn järjestänyt puolustuksekseni ? Kyse on yli 40 vuotisesta strategiasta kiristyksen edessä. Onko teosofia käsitellyt sivupersoonia lainkaan, mikä on niiden tarkoitus jos oppiin sellaiset kuuluvat ?

  • 17.11.2010 17:59 Kauno Mannonen:

   En löytänyt ainakaa Pekka Ervastilta mitään mainintaa sivupersoonasta. Olen kyllä niistä lukenut monenlaisia käsityksiä.

 92. 17.11.2010 5:04 Pekka:

  Miellän voimakkaasti käsikirjoituksen kuuluvan elämäni ohjaajana elämääni. Onko tämä virhekäsitys ? Koen myös elämän uniluonteen voimakkaana vaikean kärsimyksen jälkeen. Uskon autuuteen kuoleman jälkeen ( kiirastulen jälkeen ) ja nyt 52 vuotiaana olen alkanut kaipaamaan tuota autuutta. Minulla on visio, että elämäni ei vielä pääty tähän. Jos muistat kun kirjoitin siitä parapsykologisesta ilmiöstä niin näyttää todellakin siltä, ettei minua johdettu harhaan. Ilmiön aiheuttajat ilmoittivat, ettei minulla ole negatiivista karmaa vaan minun piti muutoin oppia tietty asia ja se on pahuuden kokeminen. Esittäisitkö teosofina teosofian mukaan kommentteja kokemaani ? Olenko ollut opiskelemassa henkisyyden olemisesta totuus ? Itse olin nuorena materialisti, mutta käänne tuli.

  • 17.11.2010 17:52 Kauno Mannonen:

   Kyllä elämällämme on "käsikirjoitus". Niin unta vain oli kaikki tää, sanoi Eino Leinokin. Negatiivista karmaahan ei ole olemassakaan, kuin meidän korviemme välissä. Omia kokemuksia on toisen paha mennä arvioimaan.

 93. 17.11.2010 4:53 Pekka:

  Miten suhtautua buddhalaiseen käsitykseen kaiken olemisesta tajunnan virtaa ainoastaan. Jotkut sanovat kaikkeus on rakkauden virtaa. Onko silloin rakkauden virta Absoluutti, joka nähdään buddhalaisuudessakin mielen todellisena luontona ? Siis kuitenkin olisi samasta Absoluutista kyse kuin teosofiassakin ( Parabrahman) ? Onko minuus todellisuudessa harhaa, kuten buddhalaisuudessa ymmärretään ?

  • 17.11.2010 17:36 Kauno Mannonen:

   Meidän korkeampi Minuutemme on yhteydessä tähän Rakkaudentajuntaan,(kosmiseen Kristukseen/Absoluuttiin) mutta on siinä vasta kasvamassa.

 94. 13.11.2010 2:18 JJR:

  Vanhat sivut olivat hienommat. :/ Kivat toki nämäkin. Vähän arkaaisemmat. :)

  • 13.11.2010 10:25 Kauno Mannonen:

   Kiitos kommentista

 95. 10.11.2010 3:06 Lauri:

  Hei! Mikä on ruusu-ristiläisyyden suhtautuminen Islamiin? Entä Mormonismiin? Onko Koraanilla ja Mormoninkirjalla jumalallista alkuperää?

  • 10.11.2010 09:27 Kauno Mannonen:

   Jokaisella uskonnolla ja maailmankatsomuksella on oma tarkoituksensa ja tehtävänsä ja ne elävät niin kauan kun niitä tarvitaan. Kaikki ne ovat tiettävästi ihmisten kirjoittamia. Jumalaista totuutta ei voida sanoiksi pukea.

 96. 4.11.2010 1:35 Arto:

  Hei,onko teillä oulun suunnalla toimintaa. Ajattelu tapanne kiinnostaa ja luulisin löytäväni teiltä paljon vastauksia minua askaruttaviin kysymyksiin.

  • 04.11.2010 14:28 Kauno Mannonen:

   Valitettavasti ei ole. Lähin paikka olisi Kuopio tai Siilinjärvi. Teosofinen seura toimii kyllä Oulussa. Voit kyllä kirjoittaa kysymyksiä suoraan minunkin sähköpostiin, jos et halua niitä julkisuuteen: kauno.mannonen@kolumbus.fi

 97. 1.11.2010 14:03 K.M.:

  Hei! Miten voi päästä Ruusu-Ristin jäseneksi jos ei tunne yhtään ruusuristiläistä joka voisi suosittaa jäseneksi?

  • 01.11.2010 18:48 Kauno Mannonen:

   Kannattaa tulla esitelmätilaisuuksiimme ja siellä tutustua ruusuristiläisiin.

 98. 16.10.2010 5:38 Pekka:

  Tervehdys. Millaista meditaatiota ruusu-ristiläiset harjoittavat ? Itse harjoitan buddhalaista meditaatiota, onko se perille vievää ruusu-ristiläisittäin ?

  • 20.10.2010 15:53 Kauno Mannonen:

   Ihmiset ovat erilaisia ja siksi jokainen valitsee itselleen sopivan meditoimistavan. Riippuu tietysti meditoijasta itsestään mihin suuntaan ja tasolle pääsee.

 99. 23.9.2010 13:54 seija:

  Minkä toivoisi liittyvän yhteen, sen tulee ensin antaa mennä erilleen. Minkä toivoisi heikontuvan, sen tulee ensin antaa kukoistaa. Minkä haluaisi saada itselleen, se tulee ensin antaa toiselle. Siinä on salattu viisaus. Hento ja heikko voittaa lujan ja vahvan. Kalaa ei saa ottaa pois vesisyvänteestä. "Liike synnyttää aina vastavoiman ja tätä kautta vie toivottuun tulokseen ja voiman tulee pysyä salassa omassa elementissä." (salaisuuksien tie: Lao-Tse) Tästä puhutaan paljon tuolla spiritismi-puolella ja tuntuu kuin elämä olisi yhtä hyvää itselle materian suhteen ja kaikki tapahtuu sormea napsauttamalla. Kuitenkin alkukirjoituksessa voi lukea että se vaatii viisautta, aikaa, ymmärrystä ja luopumista sekä kärsivällisyyttä. Helppoo ja kuitenkin pyhätkirjat kertoo toista. Tää ristiriita ei aukene minulle.

  • 25.09.2010 11:30 Kauno Mannonen:

   Kaikki on helppoa vasta kun osaa. Osamiseen saattaa olla pitkä tie. Henkinen tie on ymmärryksen kasvua ja kuten sanoit: se vaatii viisautta, aikaa, ymmärrystä ja luopumista sekä kärsivällisyyttä.

 100. 19.9.2010 19:17 Janiii:

  Kiitos vastauksesta! Siitä oli apua ja sain uutta ajatusta uudesta suunnasta. Christosophian peruskysymyksiä 1 linkki sanoo, että Not Found.

  • 20.09.2010 16:22 Kauno Mannonen:

   Näköjään. Sen löydät kuitenkin kun lataat koneellesi "kaikki kirjat", jolloin Adobe readerilla löydät senkin. Linkki tiedostoon on korjattu. Admin

 101. 17.9.2010 9:55 Janiii:

  Hei. Olisihan tässä tärkeämpikin ja ajankohtaisempia aiheita miettittävänä, mutta tämä on vaivannut jo pitempään. Eli ihmisen kehitys. Onko tämä nykyinen ihmiskunta kehittynyt siis eläinkunnasta kuten olen sen ymmärtänyt? Tieteellinen kuva taitaa tällä hetkellä ainakin olla, että simpanssilla ja ihmisellä on sama kanta-isä. Onko tämä miten toimiva teosofisessa-kontekstissa? Välillä tunnun pääsen sisäisesti kiinni todella tästä aiheesta, mutta sitten se karkaa käsistä. Tosin onhan tässäkin hyvä kehittymisen mahdollisuus. Jos pystyt antamaan suuntaa antavan ajatuksen niin olisi hienoa. Valmiita vastauksia en halua:)

  • 19.09.2010 13:32 Kauno Mannonen:

   Teosofian mukaan emme ole olleet yhtä nykyisen eläinkunnan kanssa. Se, että meillä on simpanssin kanssa sama kantaisä johtuu siitä, että ihminen saattoi aikoinaan siittää elänkunnan kanssa jälkeläisiä, minkä mahdollisuuden sitten luonto sulki. Tämä väärinkäsitys johtuu siitä, että me nykyinen ihmiskunta olimme edellisessä eetteritasolla olevassa manvantarassa eläinkuntana, jolloin nykyinen eläinkunta oli vielä kasvikuntana. Emme kuitenkaan eläinkuntana aikoinaan olleet samanlaisia kuin nykyinen eläinkunta. Me saimme fyysisen muotomme meitä edeltävältä ihmiskunnalta (kuupitreiltä). Kaikki kehittyy! Jos haluat enemmän tästä tietoa, lue sivuiltamme kirjasta: Christosophian peruskysymyksiä 1 ja 2.

 102. 12.9.2010 15:57 Kysyn:

  Kuulemma Luherin mukaan vaikein kohta selittää UT:ssa: 1.Piet. 3:18-20 Kärsihän Kristuskin ainutkertaisen kuoleman syntien tähden, syytön syyllisten puolesta, johdattaakseen teidät Jumalan luo.Hänen ruumiinsa surmattiin, mutta hengessä hänet tehtiin eläväksi. Ja niin hän myös meni ja saarnasi vankeudessa oleville hengille, jotka muinoin eivät totelleet Jumalaa, kun hän Nooan päivinä kärsivällisesti odotti sen ajan, kun arkkia rakennettiin. Vain muutamama ihminen, kaikkiaan kahdeksan, pelastui arkissa veden kantamana". Osaisitko selittää?

  • 13.09.2010 15:23 Kauno Mannonen:

   Jos Pietari on näin kirjoittanut tai opettanut ei hän ilmeisesti täysin vielä ymmärtänyt Jeesuksen syvempää merkitystä ihmiskunnan auttajana. Haiskahtaa vähän jonkun munkin kirjoittamalta mielipiteeltä. Kirkollinen lunastusoppihan perustuu tällaisiin mielipiteisiin ja on järjetön, koska se edellyttää, että jumala olisi paholainen, joka tuomitsisi luomansa elävät ja tajuiset olennot ikuiseen kadotukseen. Nooan arkkitaru voi olla vain joko vertauskuvallinen tai paikallinen tapahtuma. Tietäjien mukaan Jeesus oli jo ammoisina aikoina ottanut tehtäväkseen ihmiskunnan auttamisen kun se saavuttaa tietyn kehitysvaiheen. Kyllä me joudumme vielä lukemattomia elämiä syntymään tänne "syntiemme" tähden, jotta itse täysin niistä vapaudumme. Mutta nyt Jeesuksen jälkeen on myös helpommin apua saatavissa.

 103. 12.9.2010 1:41 Pekka:

  Miten suhtautua itsepuolustuksen kysymykseen? Onko se sallittu? Minä näkisin koko karman monestikkin itsepuolustuksena ts. sen mahdollistavana.

  • 12.09.2010 06:44 Kauno Mannonen:

   Henkinen ihminen ei puolustele itseään kun itsellä ymmärretään egoa. Egostahan on pystyttävä täysin luopumaan

 104. 28.8.2010 18:04 Kalevi-Mikko:

  HEIPPA! Onko Teillä sellaisia suunnitelmia olemassa, että aloittaisitte Kirjekoulu rp:n omalla kotisivullanne. Niin jonkinlainen KIRJEKOULU olisi hyvä olla olemassa ainakin silloin, jos tulee ymmärrysvaikeuksia, siis silloin kun yrittää selvittää sitä, että mitä RUUSURISTILÄISYYS on ja mitä taas ei.

  • 29.08.2010 16:54 Kauno Mannonen:

   Kyllä ruusuristiläisyys selviää, kun lukee suurimman osan Pekka Ervastin tuotannosta, jotka voi ladata sivuiltamme. Kun lataa ne koneelleen (50 mb) Adobe Readerilla voit hakea yli sadasta kirjasta ja artikkelista nopeasti vastaukset kysymyksiisi hakusanoilla. Se on valtava tietopankki.

 105. 22.8.2010 20:06 kompastelija:

  hei Kauno.. ..tässä mietin,ns.korkeamman minän ja ns.jälleensyntyvän minuutemme välistä suhdetta ja niiden "lupaa" ilmetä tähän persoonallisuuteemme.. sanotaan että korkeampi minuutemme ilmenee ns.omanatuntona..mikä on jälleensyntyvän minuutemme suhde persoonaamme...?. ..kiitos vastauksesta.

  • 26.08.2010 09:37 Kauno Mannonen:

   Todellisuudessahan meillä on vain yksi minuus. Tämä Minuutemme luo kuin heijastuksena persoonallisuuden tähän dualistiseen maailmaan. Ns. korkeampi Minuutemme todellisuudessa käy koulua luomansa persoonallisuuden kautta, antaen kuitenkin täyden valinnanvapauden tälle.

 106. 19.8.2010 17:54 Kalevi-Mikko:

  HEIPPA! Milloin Teidän syyskauden toimintanne alkaa? Niin onko se asia mahdollinen, että Te taas alkaisitte pitää luentosarjaa Turussa tai vain Varsinais-Suomessa? Olisiko myös se asia mahdollinen, että perustaisitte omalle kotisivullenne Ruusu-Risti-verkkokoulun?

  • 26.08.2010 09:25 Kauno Mannonen:

   Ainakin Helsingissä esitelmät alkavat korjatussa temppelissämme syyskuun 26 pv. klo 12. Verkkokoulusta en osaa sanoa.

 107. 17.8.2010 18:31 seija:

  Ompas kivat sivut ja tulee hymy huulille. Uudistuminen piristää ja artikkeli jutut palanneet. Kiitos Mitä tarkoittaa uskontunnustus ja kuuluuko sitä julkisesti kuuluttaa? Voiko jokin vaatia tai asettaa ehdoksi jollekin. Onko P. Ervast siitä kirjoittanut?

  • 26.08.2010 09:21 Kauno Mannonen:

   Pekka Ervast on kirjoittanut: Rakkauden hengen täyttäminä apostolit loivat uskontunnustuksensa. He sanoivat, että on parempi uskoa yhdessä kuin epäillä erikseen; he perustivat hengellisen arvoasteikon tottelevaisuudelle, jonka rakkauden henki tekee niin jaloksi ja suureksi, että sillä tavalla palveleminen on hallitsemista; he antoivat muodon kaikkien uskolle ja kaikkien toivolle ja he jättivät tämän uskontunnustuksen kaikkien rakkauden suojaan. Eihän meidän vapauttamme kukaan voi sitoa mihinkään!

 108. 5.8.2010 21:16 Heli-Liliah:

  Kiitos Kauno vastauksestasi. Luovaa työskentelyä tulisi mielestäni yhä enenevässä määrin harjoittaa erityisesti Kalevalan ja Pohjolan naisten tiimoilta. Siis ihan valtakunnallisellakin tasolla. Katsotaan jos tästä syntyisi ideankipinä tuleviin projekteihini, joissa Kalevalan teema on joktapauksessa mukana. Eläköön Jumalatar meissä! :)

 109. 1.8.2010 22:37 Viki:

  Onko kukaan tulkinnut "Seitsemää Veljestä" esoteerisesti?Sehän on esoteerinen teos,eikä mikään "rehevä kansankuvaus".

  • 26.08.2010 09:01 Kauno Mannonen:

   Kyllä siitä ovat jotkut, ainakin ruusuristiläiset, pitäneet esitelmiä sen esoteerisesta sisällöstä. En nyt löytänyt niitä painettuna.

 110. 22.7.2010 20:54 Heli-Liliah:

  Minulla olisi paljon kysyttävää. Olin toivonut, että saisin kysellä Kauno Mannoselta ja kuinka sopivasti iltatuulen siivittämänä löysin tämän nettisivun. Kiitos. Elämässäni tuntuu tapahtuvan paljon Kalevala-asiaa ja asioita, eikä vähiten sisäisesti hengen tasolla. Näin muutamaviikko sitten unen jossa ääni sanoi: Sano sanoja, edes puolikkaita! Tämä on jäänyt mieleeni vahvasti. Voisiko tämä olla itse Väinämöisen viesti? Haluan sen avautuvan, haluan sanoa sanoja! Ilolla ja kiitollisena :)

  • 30.07.2010 18:14 Kauno Mannonen:

   Anteeksi, etten ole ollut tilaisuudessa vastata aijemmin. Hienoa, että jälleen joku uskaltaa kysyä täällä. Tähän kysymykseen tosin on vaikea vastata sillä Kalevalassa sanoilla tarkoitetaan alkuluottehia eli syntysanoja. Onko itse Väinämöinen kehoituksen takana? Sen voit vain itse aavistaa. Ehkä tämä on kehoitus luovaan työhön. Sinut on varmaan huomattu mahdollisena suomalaisuuden, eli Kalevalan syvällisen sanoman esille tuojana.

 111. 13.7.2010 8:37 Kuka ties:

  Ovatko teosofit todella sitä mieltä, ettei kuolemaa ole?

  • 13.07.2010 08:58 Kauno Mannonen:

   Kyllähän kuolemaa on. Joka päivä on kuolemisen opetrtelun päivä. Täytyy vain syvällisemmin ymmärtää mitä kuolemalla aina tarkoitetaan. Jokaisen ruumis ja sielukin suurimmalta osin kuolevat. Ainoastaan henki on ikuinen meissä.

 112. 17.6.2010 7:30 Aki:

  Päivää, Kauno. Mietin, että, onkohan Kalevalan Kullervolla ja Zoroasterilla todellista yhteistä nimittäjää, kuin mitä päältä päin saattaisi arvuutella ?

  • 23.06.2010 18:17 Kauno Mannonen:

   En voi juurikaan yhdistää Zarathustraa Kullervoon, niin erilaiset olivat heidän tiensä ja “hedelmänsä”.


Jätä kysymys